Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.865-: UNA PUJADA DEL CRIST, ANYS 50, Foto arxiu Emilio Signes Frasés

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.865-: UNA PUJADA DEL CRIST, ANYS 50, Foto arxiu Emilio Signes Frasés

*AMB AQUESTA FOTOGRAFIA TANQUEM LA SÉRIE DE "FOTOS DE FESTES" DINS DE LA GENERAL "FOTOS ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record). Seguim posant i aportant imatges de totes les temàtiques de Gata.  

Seguisc posant fotografies de festes antigues de Gata. Aquesta fotografia podria tractar-se d’una pujada del Santíssim Crist dels anys 50 ó 60, però no està cert que fora el dia del Crist. La foto la va pujar al seu facebook l’amic Emilio Signes perque està portant al patró el seu uelo Pedro Frasés.

S’apuntava als comentaris de facebook que podria ser la Santa Missió. Podria ser l’Any Sant de 1950, com diu Domingo. La missió dels Pares Franciscans va ser l’any 1963, potser massa endavant per a la foto. A la mateixa estan Salvador Ginestar i Paco Paula, de xicons ja majorets portant la crossa. També es veu per darrere a la part esquerra, si mirem la foto, a Batiste "Blanquera".

Amplia els comentaris Antonio Monfort i es fixa en un detall que pot ser clau i diu: "Cal observar que els ametlers estaven en flor, per tant no era el sis d’agost. El lloc vull pensar que era per allà l’Era de Boronat. També pense que pugueren baixar-lo amb motiu de la Quaresma. Algun rector ho ha fet. D’ahí la florida dels ametlers. També diu Monfort: Jo veig ahí a la dreta a Luis Vidal (un que és alt) el xiquet que va amb l’abric, en sembla, el fill de Batiste la Parra, del carrer nou, (que porta al Crist al costat). Tambe veig a Don Alberto el rector, que va revestit de dalmàtica. No crec que ahí encara fora diàcon"

Amb tots aquests comentaris, els gaters i gateres intenten aproximar la història dels majors als més joves. Unes bones frases recordant altres temps i altres anys del nostre patró, que deixava despusahir 6 d’agost de 2020, en un any tan estrany i anormal, l’església i que ja està a la seua ermita.

FONT: Foto propietat de Emilio Signes Frasés, pujada al seu facebook.  

 




 

0 comentarios