Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL PATRÓ DE GATA, EL SANTÍSSIM CRIST, JA LLUÏX A L'ESGLÉSIA. Estarà 8 dies al poble, El van baixar anit sense processó a causa de la COVID-19

EL PATRÓ DE GATA, EL SANTÍSSIM CRIST, JA LLUÏX A L'ESGLÉSIA. Estarà 8 dies al poble, El van baixar anit sense processó a causa de la COVID-19

Una vegada acabada la novena, que va començar el 21 i va acabar ahir dia 29, hui dia 30 de juliol, el patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, lluïx ja a l’altar major de l’església parroquial. La comissió del Crist i els portadors, el van baixar sense processó, per peces, sense soroll de música, sense acompanyament de ciris i coets. Les campanes van anunciar amb el seu volteig a migdia que ahir baixava i a l’entrada de la nit, que havia arribat al temple.

Aquest matí, hem pogut comprovar que el Crist es troba ja, ben engalanat, presidint l’altar major. Tots i totes els que vulguen visitar-lo ja ho saben. La imatge processonal i el Crist estaran al llarg de vuit dies a l’església. El dia 6 d’agost, dijous, com sempre i mantenint arrels i tradició serà la festa de la solemnitat del patró de Gata. A poqueta nit tornarà a la seua ermita.

Va baixar anit després de la novena d’una manera especial, mai coneguda en les festes al llarg de 258 de la seua història. La causa, la crisi sanitària que colpeja encara amb força, el COVID-19. Amb excepcions, com els tres anys de la contienda civil, que dins d’un cabàs i amagat entre serments i un garbó baixava i pujava del muscle dels escolanets José Vives Diego, més conegut com Pepito de la tenda, i Fernando Soler, que tenia una tenda de televisors. També fora de les festes, el van baixar en temps del rector Don Vicente Llopis en casos especials i inclús en setmana santa.

La història contarà tot això i més...

FONTS: Foto portada Amparo Solaz. Al facebook, foto parròquia.  

0 comentarios