Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI, DIUMENGE 21/6, S'HA CELEBRAT LA FESTA DEL SAGRAT COR DE JESÚS A GATA. 133 ANYS TÉ LA SEUA CONFRARIA

HUI, DIUMENGE 21/6, S'HA CELEBRAT LA FESTA DEL SAGRAT COR DE JESÚS A GATA. 133 ANYS TÉ LA SEUA CONFRARIA

Hui diumenge dia 21 de juny s’ha celebrat a la parròquia de Gata de Gorgos la festa del Sagrat Cor de Jesús. Cada any, després de les festes de les Primeres Comunions i del Corpus Christi arriba aquesta festa, que té a la població la congregació o confraria més antiga, ja que data de 1887. 133 anys fan de la confraria la més antiga parroquial.

Aquest any la festa ha estat distinta, degut a la crisi sanitària del COVID-19. Per tal motiu, la missa ha presentat les messures de distància i seguretat que venen observant-se just al dia següent de donar per acabada l’alarma general. Altra diferència amb altres anys, no hi haurà aquesta vesprada processó, on tradicionalment eixien els xiquets i xiquetes de Primera Comunió. Enguany, encara no han comulgat i ho faran si tot segueix el curs "normal" (o de nova normalitat, caldria dir) les dues primeres setmanes de setembre.

Tornant a la història parroquial, a l’Arxiu es troben els papers que atestigüen la seua antigüitat. La congregació té certificat del 18 d’agost de 1887. L’acompanya el seu reglament, del 4 de desembre de 1886. Es funda sent rector En Joan Martínez Blasco. El reglament va ser aprovat pel cardenal Monescillo en 18 d’agost de 1887.
Encara hui perdura i amb força, després de 133 anys, la confraria a Gata del Sagrat Cor de Jesús. Els dies previs s’han celebrat el Tríduum al Cor de Jesús i una Hora Santa.

FONTS: Notes històriques Arxiu parroquial, Gata. // Fotografies: Cronista i María S. Ferrer, Dalt l'altra la imatge i posant-la després de la missa a la seua fornícula.

0 comentarios