Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

UNA RIUADA GRAN DEL GORGOS AL PAS PER GATA. A CASTELL DE CASTELLS MOLTA AIGUA. ACÍ 103 LITRES JA MESURATS...I NO HA ACABAT

UNA RIUADA GRAN DEL GORGOS AL PAS PER GATA. A CASTELL DE CASTELLS MOLTA AIGUA. ACÍ 103 LITRES JA MESURATS...I NO HA ACABAT

Des de bon matí de hui dilluns dia 20 que torna a baixar aigua pel llit del riu Gorgos, aquesta vegada amb molta força, una gran riuada que baix del pont de les Alcolaes s’ha mesurat un màxim de 3,5 metres d’altura, quan el més normal són 2, segons informava Sebastià Puig. A migdia feia una crescuda i a hores d’ara seguix baixant amb molta força. Les intenses precipitacions caigudes (329,4 l/m2 segons Meteoclimatic i Avamet) a la capçalera del riu (barrancs de Malafí i Castells, al terme de Castell de Castells) han fet que l’aigua baixara forta i amb molta quantitat.

A Gata de Gorgos s’han recollit amb els dos dies que portem del temporal "Gloria" 103 litres per metre quadrat, segons l’estació metereològica de Inforatge a l’Ajuntament. Les ràfegues més fortes de vent s’han produït hui a la matina, a la 1,53 hores, amb 93 kilòmetres per hora. La mínima de temperatura 7,4 graus. No s’han superat els 14 graus de màxima i la humitat un 93% de màxima.

No ha acabat l’episodi de pluges i torna a ploure ara (19.25 hores) i el vent pareix que fa un descans. Esperem que no vaja a més, que prou s’han patit ja diversos problemas per tot el terme.

Ressenyar que l’última riuada la tenim recent. Va ser el 4 de desembre de 2019, fa tan sols un mes i setze dies.

A les imatges diversos llocs amb vistes al riu, tant de bon matí, com a migdia.

0 comentarios