Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL RIU AL PAS PER GATA. LA PLUJA HA DEIXAT AL POBLE JA 116,4 LITRES. DEMÀ DIA 13 TAMBÉ ALERTA ROJA

EL RIU AL PAS PER GATA. LA PLUJA HA DEIXAT AL POBLE JA 116,4 LITRES. DEMÀ DIA 13 TAMBÉ ALERTA ROJA

A primeres hores de la matinada de hui dijous dia 12 de setembre l’aigua del riu Gorgos, el nostre riu, botava la presa de Planisses i arribava bordejant el casc urbà per Gata. Senyal inequívoca de que a Castell de Castells havia superat el centenar de litres i es parlava inclús de més de dos-cents.

Protecció Civil de Gata de Gorgos informava que a les 5.45 del matí es feia la mesurada baix del pont d’Alcolaies i ja portava 2 metres d’aigua de nivell. Al llarg del dia ha continuant baixant aigua, però cada vegada amb menys força i disminuint el cabdal.

Malgrat això, també per a demà divendres 13 s’ha decretat dia sense classes per a l’escola i l’institut. ALERTA ROJA davant les possibles precipitacions, vens i situació metereològica complicada.

Tornant al riu, l’última riuada va passar per Gata fa quasi cinc mesos, concretament del 21 al 23 d’abril del present any. ren els dies de Pasqua. Aleshores feia més d’un any que no "baixava el riu". La penúltima vegada la situem el 13 de març de 2017.

EPISODI PLUJÓS: 116,40 LITRES (de dimarts 10 a dijous 12)

Seguint les dades que emet Inforatge AVAMET, Ajuntament de Gata, en tot l’episodi plujós s’han mesurat fins ara a Gata un total de 116,40 litres. Dimarts dia 10 van ser 9,8 litres; ahir dimecres 16,6 i hui, màxima pluja, un total de 90 litres.

FONT: Foto portada blog Pepa Gil. Facebook: fotos Vero Vives, Pepa Gil i Cronista.

0 comentarios