Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTESGATA19: AHIR, ÚLTIM DIA DE FESTES. DIA DEL CRIST, FESTA MAJOR

FESTESGATA19: AHIR, ÚLTIM DIA DE FESTES. DIA DEL CRIST, FESTA MAJOR

(PODEU REPASSAR L'ÀLBUM DEL DIA GRAN, FESTA MAJOR DE GATA, PUNXANT ACÍ)

Per Sant Cristo fa calor. I ahir en va fer de valent. Malgrat això, i com mana la tradició i la fe en el patró, els gaters i gateres, nouvinguts, forasters, veïns de la comarca, van participar en els actes festers de l’últim dia. Anit, amb 15 minuts de castell de focs artificials acabaven les FESTESGATA19. 

Pel matí passacarrer i missa solemne. A l’església parroquial presidia la missa el rector de la parròquia Don Francisco M. Murillo; predicava l’homilia Don Juan José Monfort, fill de Gata. Concelebraven tretze sacerdots en total. Assistien les autoritats municipals, la Comissió de Festes 2019, els quintets i quintetes festers, els quintos i quintes majors, i els gaters en general. Després traca kilomètrica i vi d’honor amb lliurament dels premis de festes, com carrers adornats, truc, ralli, disfresses, carrosses i demés.

Per la vesprada a les 20,30 hores eixia de la Plaça la creu processonal. A les 21.45 arribava el Crist a l’ermita. Els Portadors, que fan una gran llavor d’equip, li pegaven voltes al patró a la placeta de l’ermita, després de cantar-se els goigs. 

El castell de focs artificials, amb quinze minuts d’esplendor, formant en alguns moments figures, posaven el punt i final a les festes patronals 2019 de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari.

FONTS: Foto especial a la composició i a l’àlbum, PEPE MENGUAL. Altres fotos àlbum: Iván Vega Romero, Vero Vives i Cronista.

0 comentarios