Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA CELEBRA LA FESTA DEL SAGRAT COR DE JESÚS. Té la confraria més antiga, 132 anys

GATA CELEBRA LA FESTA DEL SAGRAT COR DE JESÚS. Té la confraria més antiga, 132 anys

Hui diumenge dia 30 de juny se celebra a la parròquia de Gata de Gorgos la festa del Cor de Jesús. Cada any, després de les festes de les Primeres Comunions i del Corpus Christi arriba aquesta festa, que té a la població la congregació o confraria més antiga, ja que data de 1887.

A l’Arxiu Parroquial es troben els papers que atestigüen la seua antigüitat. La congregació té certificat del 18 d’agost de 1887. L’acompanya el seu reglament, del 4 de desembre de 1886. Es funda sent rector En Joan Martínez Blasco. El reglament va ser aprovat pel cardenal Monescillo en 18 d’agost de 1887.
Encara hui perdura, després de 131 anys, la confraria a Gata del Sagrat Cor de Jesús. Les sòcies de la confraria celebraran la seua missa solemne, a les 11.30 hores. Cantarà el Cor Serrillàs. A la vesprada, a les 19.30 hores, tindrà lloc la processó amb la monumental imatge. Eixiran algunes mares de majoralesses i els infants comulgants, pel mig la processó. Els dies previs s’han celebrat el Tríduum al Cor de Jesús i una Hora Santa.

FONTS: Notes, Arxiu parroquial, Gata. // Fotografia del facebook de la Parròquia: el Cor de Jesús presidint l’altar major de l’església.

0 comentarios