Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PER FI JA PLOU A GATA (16 L.,9 MATÍ). AQUESTA NIT (22.58 H.) COMENÇA LA PRIMAVERA

PER FI JA PLOU A GATA (16 L.,9 MATÍ). AQUESTA NIT (22.58 H.) COMENÇA LA PRIMAVERA

Ja són 16 litres els que han caiugut a Gata en aquest episodi de pluja, que ha començat aquesta matinada al voltant de les 3 hores i que continua. Segons l’estació de "Inforatge" quan són quasi les 9 del matí s’han recollet ja 16 litres. El total de l’any asusta perque són sols 22, ja que sols havia plogut fins ara 6 litrets. Esperem que neteje que fa molta falta.

Pel que fa a l’observació metereològica, just hui 20 de març a les 22,58 hores es produirà oficialment en Espanya l’inici de l’equinoci de la primavera. Durarà 92 dies i 18 hores fins el 21 de juny que començarà l’estiu, segons l’Observatori Astronòmic Nacional (OAN). En la primavera, els dos polos de la Terra estan a la mateixa distància del Sol. La duració del dia i la nit pràcticament coincideixen.

Amb la nova estació, també tindrem l’últim dia del mes de març el canvi d’hora per a entrar en l’horari d’estiu. Serà l’últim cap de setmana de març. A la matinada de dissabte 30 al diumenge 31 deurem avançar els rellotges per a que a les 02.00 hores siguen les 03.00 h.

FONTS: Foto portada extreta del vídeo de Juanvi Vallés. Vista de Gata des de les Alcolaies aquest matí amb pluja. // Precipitació: Inforatge Gata // Primavera: OAN.

0 comentarios