Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DIUMENGE DIA 3, HOMENATGE A L'ALCALDE DE LA REPÚBLICA FERRANDIS. Un dels parcs portarà el seu nom

DIUMENGE DIA 3, HOMENATGE A L'ALCALDE DE LA REPÚBLICA FERRANDIS. Un dels parcs portarà el seu nom

Diumenge 3 de març, a les 12 del migdia, se celebrarà un acte d'homenatge al que fou alcalde durant la II Republica i en guerra Josep Ferrandis. S'anomenarà el parc de la marge dreta del riu Gorgos "Parc Alcalde Ferrandis". En aquest espai es descobrirà una placa commemorativa on també es nomenarà a la resta d'alcaldes que van continuar la seua tasca i van impedir, durant aquell període,que es matara a cap veí del poble per raon polítiques. A més de Ferrandis, els altres dos alcaldes van ser Francisco Bolufer i Antonio Soler. Aquest reconeixement públic i oficial de la figura d'aquest alcalde de la II República es va aprovar per unanimitat en plenari de 29 de maig de 2018.

Gata reconeix així la figura de l'alcalde Josep Ferrandis, amb una moció presentada pel grup socialista. Ferrandis fou alcalde durant el final de la II República i estallada la Guerra Civil, des de març de 1936 fins a gener de 1937. Segons es diu i aixina ho testimonien moltes persones que ho van viure, Josep Ferrandis mai va deixar entrar al poble a "La Pepa" ni a cap persona que vulguera matar als veïns. Per això, Gata fou l'únic municipi de la comarca on no assessinaren cap persona dins del poble durant la Guerra Civil. També els altres alcaldes posteriors van seguir les directrius de Ferrandis.

A les 11.45 hores està previst que la comitiva ixca de l'Ajuntament per a dirigir-se al parc de la marge dreta del riu, on està el nou vial prolongació del carrer Sant Josep. Allí s'instal·larà una placa commemorativa.

FONT: Foto arxiu Ajuntament, Alcalde Ferrandis.

0 comentarios