Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA DE...LA FACTORIA ROMANA DE LA RANA...I DEL PREMI A JAIME SIGNES-ENERTIA

LA PREMSA PARLA DE...LA FACTORIA ROMANA DE LA RANA...I DEL PREMI A JAIME SIGNES-ENERTIA

Les informacions de la premsa que hui dimecres llegim de Gata són referents, per una part a la gran quantitat de troballa que està descobrint-se aquests dies a la factoria romana de La Rana al terme de Gata, i per altra al premi que demà dijous recollirà a Oriola l’empresa Jaime Signes-Enertia, com a empresa innovadora per part de Jovempa.

Pel que fa a la notícia arqueològica, s’ocupen d’ella el diari digital MARINA PLAZA en un ampli reportatge i fotografies molt aclaridores i el diari LEVANTE-EMV a la secció Marina Alta.

Titula el digital MP: "Gata: Así era la gran factoría de ánforas romanas que transportaban vino a todo el Imperio". Als subtítols: "Las piezas de cerámica eran transportadas en barcazas por el río y después desde el puerto de Dianium zarpaban por mar hasta Italia u otras tierras" i "Una factoría de producción de cerámica de le época romana podía ser coma una planta embotelladora de cerveza de hoy en día". Ací teniu l’enllaç a tot l’article, PUNXEU. També el diari LEVANTE-EMV publica un reportatge de Alfons Padilla que està disponible en paper i en suscriptors per al digital. Titula: "Hallan cientos de ánforas en la "figlina" romana de La Rana de Gata". Als subtítols: "Los arqueólogos excavan una gran factoria cerámica que funcionó entre los siglos I i III y que daba salida por el río Gorgos a su ingente producción" i "La fina arcilla con la que están hechas estas piezas permitirá identificarlas en las rutas comerciales del "Mare Nostrum". Precisament, al facebook de Alfons Padilla podeu veure l’article fotografiat i el comentari ben encertat que fa de la notícia: "Noves i magnífiques troballes arqueològiques. I el Montgó sempre darrere. Teló de fons de la nostra història."

L’altra notícia és el premi que rebrà l’empresa Jaime Signes-Enertia demà a la gala d’Oriola. LAS PROVINCIAS és el diari que s’ocupa d’ella i titula: "Jaime Signes-Enertia recibe el galardón ’Empresa Inspiradora 2019’ de Jovempa". Al subtítol: "La mercantil de Gata de Gorgos ha sido reconocida «por su implicación en la asociación provincial y por su trayectoria»", Per a llegir-la PUNXEU ACÍ.

FONTS: Informació: diari digital MARINA PLAZA i diaris LEVANTE-EMV i LAS PROVINCIAS, hui 6-2-2019. // Fotos portada blog i facebook: Marina Plaza i Levante-EMV (Alfons Padilla).

0 comentarios