Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

REIS GATA 2019: XIQUETS I XIQUETES ENVIEN 435 CARTES ALS REIS MAGS. ELS VISIRS ES PRESENTS AMB NOUS TRAGES

REIS GATA 2019: XIQUETS I XIQUETES ENVIEN 435 CARTES ALS REIS MAGS. ELS VISIRS ES PRESENTS AMB NOUS TRAGES

PODEU VISIONAR L'ÀLBUM DEL DIA DE LES CARTES DE GATA, PUNXANT ACÍ (Fotos: Misteri de Reis Gata / Santiago Vives / Vero Vives.

El Misteri de Reis 2019 està prompte a fer-se realitat en la seua 51ena edició i sent FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL. Tot un luxe per a un poble, Gata, que viu i sent la festa de la vespra de Reis com a pròpia i cada any millorant-se.

Enguany, les novetats estan en els trages i vestimenta dels acompanyants dels personatges principals. Ja es va veure un avanç al lliurament de cartes de les xiquetes i xiquets de Gata, que van visitar a la Plaça de l’Església dijous 27 i que en número de 435 van portar la seua carta, que rebran els Reis Melchor, Gaspar i Baltasar. Com sempre, calfant el tardet gater, la Comissió de Festes 2019 va preparar xocolate calentet i bons dolços.

Vos pose el comentari que des de l’organització "Misteri Reis de Gata" feien al respecte de la "nit de la carta", com és típic dir ací a Gata:

"Passats els 50 anys de la representació del Misteri, encarem una nova etapa on l’evolució és el nostre objectiu. Comencem renovant vestuari i per això hem vist que els nostres Visirs Reials, en aquest any, ja han vingut vestits amb tot luxe, més "majestuosos", tal com pertany a la seua condició. Van recollir en la seua visita un total de 435 cartes que ja estan de camí cap al seu destí i, per al proper dia 5 de gener, esperem que facen realitat els somnis dels seus remitents. Per a aquest dia també s’estan ultimant detalls de vestuari que esperem que augmente, més si és possible, l’expectació i vistositat del nostre "conjunt" de Reis Mags. Serà en aquesta ocasió el torn de lluir-se per als patges reials i portadors d’Herodes.

Us esperem a tots!
MAI DEIXEU DE CREURE EN LA MÀGIA DELS REIS MAGS, MÉS ENCARA, SI SÓN ELS DE GATA DE GORGOS!"

¡¡La cola arribava al carrer Teulada!! es comentava. Expectació al màxim i bona posta en escena dels visirs, el seu parlament i la nova vestimenta.

El pròxim acte serà el 4 de gener, divendres. Arribaran els patges anunciant la visita al dia següent que els Reis arribaran a Gata al Palau d’hivern del rei Herodes. Abans, les oficines reials estaran obertes per a tots aquells que desitgen coneixer-les al Pavelló cobert municipal de les Sorts, els dies 2, 3 i 4 de gener de 2019. El dia 2 de 11 a 13 i de 16 a 20 hores. El dia 4 de 10 a 13 i de 16 a 20 i el dia 4 de 10 a 13 i de 16 a 19.30 hores.

FONTS: Fotos àbum "Misteri Reis de Gata" / Santiago Vives / Vero Vives.

0 comentarios