EL CORREDOR ALCOIÀ DAVID RUÍZ GUANYA LA XIII MARATÓ DE MUNTANYA. SEBAS SÁNCHEZ, 1er A LA MITJA MARATÓ DELS 3 TOSSALS. REBECCA MORGAN, 1ª DONA

Els primers gaters en cada categoria van ser: Jorge Rodríguez Salvá (10é a la Marató); Juanma Castillo Cervera (4rt a la Mitja Marató) i José Antonio Signes Ginestar (3er senderista); de dones a la Mitja Marató, Antonia Valero Signes

El corredor veterà del club Aper Alcoi DAVID RUÍZ GÓMEZ va ser el guanyador el passat diumenge de la XIII Marató per Muntanya Marina Alta 2018, que organitzava el Grup Espeleològic Gatense amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gata. Ruíz va fer el recorregut de 42 kilòmetres en 5 hores, 1 minut i 9 segons, a una mitja de 10 minuts i 40 segons per hora. L’eixida va ser a les 8 del matí i el desnivell mitjà estava en 2.400 metres. Rafa Martínez Pérez del Club Matamol Trail i Pedro Martínez González del Esports Colau Trail van entrar segon i tercer.La primera dona en entrar a meta a la Marató va ser la veterana REBECCA MORGAN del Truro Running Club que va ser la 25 amb un temps de 7 hores, 1 minut i 44 segons. de dones, en segon i tercer lloc van entrar Belen Alcalde  i Elena Bernabeu.

El primer gater en presentar-se a meta, de la XIII Marató, va ser el jove promesa JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ que corria amb el G.E.G. i que va fer un temps de 6 hores, 4 minuts i 54 segons, a una mitja de 8’41’’. Al lloc 16 entrava el gater XAVI MULET LEYDA (GEG) i al lloc 19 LLUÍS IBÁÑEZ MIRALLES del C.M. La Faixa. A la prova més llarga no hi va participar cap dona gatera.

Un total de  54 corredors van acabar la carrera de la marató per muntanya.

LA MITJA MARATÓ PELS TRES TOSSALS: SERRILLÀS, LLISINTA I MORO

Pel que fa a la cursa Tres Tossals,  enguany integrada en el Circuit Trail Marina Alta, Sebas Sánchez va ser el guanyador (1:58:46) per davant de Llorenç Montserrat i David García. El primer gater va entrar just després dels tres primers, JUANMA CASTILLO CERVERA va fer quart amb 2 hores, 4 minuts i 9 segons. En quant a fèmines, la corredora local del GEG ANTO VALERO SIGNES va ser la primera amb un temps de 2:38:15 seguida per Pilar Moreno i Angela Ureña. 234 participants van concloure la prova de 22 km.

L’eixida de la III Cursa Tres Tossals  es donava a les 9 hores i, havien de recórrer una distància de 22 km i un desnivell de 1080 mts que recorre el Serrillars, Tossal del Moro i Tossal de Llicinta.

Finalment, a les 9:30 hores, iniciaren el recorregut els participants en la modalitat de senderisme. El tercer en arribar a la Plaça Nova on estava la meta va ser JOSÉ ANTONIO SIGNES GINESTAR del C.A. Gata que va fer 1 hora, 56 minuts o 2 segons. El primer va ser Jordi Mas Estela.

AGRAÏMENTS G.E.G.

Volem agrair a totes les persones que s’han inscrit a la prova i donar l’enhorabona a tots els que han aconseguit acabar-la. Donar les gràcies a l’Ajuntament de Gata de Gorgos i a tots els patrocinadors pel seu suport econòmic. També donar les gràcies a Protecció Civil i a tots els col·laboradors que fan una gran faena per a que tot funcione correctament i amb seguretat. Menció especial a totes les societats de caçadors que ens deixen passar per dins dels seus vedats en un dia de cacera.

Des del GEG volem donar les gràcies a tots i anunciar que l’any que ve no hi haurà edició de “La Marató”, però si que tornarà la Tres Tossals i possiblement tinguem algun altra distància més curta en competició.

Per a veure complets reportatges fotográfics, PUNXEU ACÍ (Àlbum Tres Tossals Teresa Arabí) i PUNXEU ACÍ (Àlbum Marató Teresa Arabí).

FONTS: Fotos àlbum Tres Tossals (Tere Arabí) / Classificacions i foto dones mychip / Premsa Ajuntament.