Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA ESTÀ ACÍ LA DELEGACIÓ. DEMÀ GATA S'AGERMANARÀ AMB SAINT ANDRÉ DE SANGONIS (FRANÇA)

JA ESTÀ ACÍ LA DELEGACIÓ. DEMÀ GATA S'AGERMANARÀ AMB SAINT ANDRÉ DE SANGONIS (FRANÇA)

Hui dilluns al migdia arribaven a Gata els sis components de la delegació del poble que s’agermanarà demà oficialment amb Gata. Ja estan a Gata l’alcalde  Jean Pierre Gabaudan i membres del comité de "jumelage" (agermanament) del poble francés de Saint André de Sangonis. En tota la jornada de hui han estat acompanyats per l’alcaldessa Magda Mengual, regidors i regidores i membres del comité d’agermanament format a Gata per a tal finalitat. Els gals han degustat plats tan típics com arròs al forn, tapes tradicionals dels bars del poble, i han visitat tres fàbriques de Gata. Primer han estat a la fàbrica de guitarres, després a la de capells i després a la de "bolsos". A cada fàbrica els gerents propietaris han anat mostrant tot el procés del producte i els francesos han quedat sorpresos per tota la tasca artesanal d’aquestes.

Demà dimarts dia 30 serà un dia històric per a Saint André de Sangonis i per a Gata, ja que s’agermanaran les dues poblacions, aquella a França, poble més al sud del país, i aquesta a la Marina Alta.

La jornada de demà començarà per a la delegació i acompanyants amb la ruta guiada de la zona antiga i històrica de la vila, el passeig de les Coves Roges, els parcs del Raval i de la Font del Riu, per a continuar visitant l’ermita i coneguent en succés, llegeenda o miracle de l’Arbre Blanc, que va tindre -com diuen- protagonistes als francesos i als gaters. També tornaran a la zona de l’artesania de la Plaça d’Espanya on ja han estat hui.

Per la vesprada a les 19 hores, al saló de sessions de l’Ajuntament de Gata de Gorgos tindrà lloc l’acte protocolari al que està tot el poble convidat: signaran l’alcalde Jean Pierre Gabaudan i l’acaldessa Magda Mengual el document d’agermanament de les viles de Saint André de Sangonis (França) i Gata de Gorgos (Alacant-Espanya). A continuació, actuarà la Gatukada davant l’Ajuntament. a la Plaça de l’Església actuaran les danses del grup La Llata acompanyat pel grup de dolçaines i tabalets La Colla El Montgó. Finalment, els convidats degustaran menjars típics.

Dimecres pel matí serà l’acomiadament de la delegació fins a un altre retrobament, bé al poble francés bé ací a Gata.

0 comentarios