Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS SANT MIQUEL, PATRÓ PARROQUIAL. 445 ANYS D'HISTÒRIA

HUI ÉS SANT MIQUEL, PATRÓ PARROQUIAL. 445 ANYS D'HISTÒRIA

LA PARRÒQUIA DE GATA COMPLIX 445 ANYS D’HISTÒRIA. Hui és la festa del patró Sant Miquel, cap d’altar. Festa local. Actes festius i actes parroquials: Sant Miquel Fest, misses, processó...i castell (el de Sant Cristo)

Hui és Sant Miquel, el meu sant protector. Felicitacions a tots els MIQUELS, també als GABRIELS I RAFELS, i als URIELS. Felicitacions a la PARRÒQUIA DE GATA, que porta l'advocació del sant arcàngel que presideix l'altar i que hui lluix amb flors al voltant, el que hi amb escultura dalt de la porta d’entrada de l’església. El que porta el nom del carrer Sant Miquel per la cooperativa de treballadors del vímet de l’any 1960.

20120928224307-santmiquel.jpg

Unes dates, les més rellevants per a conèixer els origens de la parròquia de Gata de Gorgos, que té com a titular o "cap d’altar" a Sant Miquel Arcàngel. Arranca l’any 1573, fa ara 445 anys. Quasi quatre segles i mig.

1573: Desmembració de Dénia. Gata és una Vicaria independent.

1574: Gata alcança la categoria de Curat i d’ascens de primera, mitjançant el rei Felip II, amb llicència del papa Gregori XIII.

1578: Mossen Antich Ferrer estava al front de la parròquia de Gata, però residia a Xàbia. Fou rector d´esta parròquia amb llicència del arquebisbe de la diòcesis En Joan de Ribera, hui ja declarat sant.

1582: Benedicció de l´església parroquial. El primer rector “párroco” Mossen Antich Ferrer ho fa al juliol d’eixe any.

FONT: Arxiu parroquial. Foto extreta del facebook (Francisco Font).

0 comentarios