Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL PARC PARAL·LEL AL NOU VIAL DE GATA, PROLONGACIÓ DEL CARRER SANT JOSEP, PORTARÀ EL NOM DE L’ALCALDE JOSEP FERRANDIS I ELS ALTRES DOS ALCALDES REPUBLICANS.

EL PARC PARAL·LEL AL NOU VIAL DE GATA, PROLONGACIÓ DEL CARRER SANT JOSEP, PORTARÀ EL NOM DE L’ALCALDE JOSEP FERRANDIS I ELS ALTRES DOS ALCALDES REPUBLICANS.

No va deixar entrar mai a "La Pepa". Gata reconeix la figura de l’alcalde Ferrandis i alcaldes republicans

Gata reconeixerà la figura de Josep Ferrandis qui fou alcalde a l’inici de la guerra civil espanyola.  Aquest reconeixement públic es va presentar al plenari a través d’una moció del grup municipal socialista i va ser recolzada per la totalitat del plenari.

Segons la moció, "la base i fonament de la petició és que, tal com ens hi han comtat els nostres avantpassats, i es reflecteix en els llibres d’història, el Sr. Josep Ferrandis Ginestar va ser alcalde de Gata de Gorgos des de març de 1936 fins al 2 de gener de 1937, moment el qual va dimitir i es va exiliar a França, on va viure fins a la seua mort. Durant tot este període de temps convulsa, quan estaven matant molta gent arreu dels pobles de la comarca, amb valentia i arriscant la seua vida front als intents de determinades persones mai no va deixar que cap persona entrara a Gata a matar a cap veí del poble.”

D’eixa manera es dóna un fet històric molt singular: Gata és l’únic poble de la Comarca on no mataren a cap persona durant la Guerra Civil i aquest mèrit el deguem a l’alcalde Ferrandis i als alcaldes Francisco Bolufer i Antonio Soler que el varen succeir en el període de guerra.

Així doncs, el plenari va aprovar, per unanimitat, reconèixer pública i oficialment la figura històrica que representa el Sr. Josep Ferrandis Ginestar, Alcalde de Gata de Gorgos durant la II República Espanyola. Es realitzarà un acte públic i es denominarà “Parc Alcalde Josep Ferrandis” el parc situat a la marge dreta del Riu Gorgos, a la prolongació del Carrer Sant Josep, on es posarà una placa commemorativa on també faça referència als alcaldes que el varen succeir en el període de guerra i que varen continuar la seua tasca.

FONT: Foto i informació, premsa Ajuntament de Gata.

 

0 comentarios