Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA BANDA JUVENIL DE GATA PARTICIPA AMB EL RÈCORD GUINESS DE LLIÇÓ A ALACANT. EL GATER PERE VICALET, UN DELS TRES DIRECTORS DE LA MATEIXA

LA BANDA JUVENIL DE GATA PARTICIPA AMB EL RÈCORD GUINESS DE LLIÇÓ A ALACANT. EL GATER PERE VICALET, UN DELS TRES DIRECTORS DE LA MATEIXA

La Banda Juvenil de l’Escola de Música Municipal de Gata de Gorgos va ser partícip d’un rècord guinness celebrat dissabte dia 12 a la Plaça de Bous d’Alacant, el Guinness World Record a la "Major lliçó de música de la història", en el qual van participar 4.130 alumnes, d’entre 8 i 16 anys pertanyents a Escoles de Música de 199 Societats Musicals, en una innovadora lliçó participativa de música de “Introducció al sistema Soundcool” que ja ha passat a la història per convertir-se en Guinness World Record a la “Major lliçó de música” realitzada fins al moment. Aquest rècord estava establit en una lliçó en la qual van participar 2.489 persones, per la qual cosa els músics de la Comunitat ho han batut per més de 1.000 participants.

Junt amb els músics educants gaters i el seu director Fuertes van viatjar l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, i el regidor de Joventut, Antoni Arabí, així com els alumnes i mares/pares dels mateixos.

A més de l’alumnat gater, es va poder tindre la sort de comptar a l’esdeviment amb el director i compositor gater Pere Vicalet (Pedro Vicente Caselles Mulet), qui va ser un dels tres directors de la gran lliçó. Llàstima que la seua obra musical El Guerrer de la Valltorta, composta per a l’ocasió pel propi Pere Vicalet mitjançant el sistema Soundcool, un espectacle lúdic-festiu d’animació infantil amb música electrònica que mitjançant efectes sonors i visuals, escenifica contes populars, narracions, i rondalles típiques de la Comunitat Valenciana, i que tenia que ser interpretada per Xarxa Teatre, no es va poder escenificar ni tocar per la pluja caiguda. Junt amb Pere Vicalet van dirigir la "gran lliçó" els directors Jorge Sastre i Adolf Murillo.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va voler homenatjar a les Escoles de Música de les Societats Musicals i a la Diputació d’Alacant amb aquest Guinness World Record a la “Major lliçó de música de la història”. L’acte formava part de les activitats programades per la Federació per a commemorar el seu 50 aniversari en les tres províncies de la Comunitat Valenciana i aconseguir 18 Guinness World Records de la música i va comptar amb la presència de Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, i per part de la Diputació d’Alacant, el vicepresident i diputat de Cultura, César Augusto Asencio.

El pròxim esdeveniment programat per la FSMCV per a commemorar les seues 50 anys se celebrarà el pròxim dissabte 26 de maig a València i en ell s’ha marcat l’objectiu d’aconseguir 15 Guinness World Records amb la finalitat de proclamar a nivell mundial la importància de la música popular com una dels senyals d’identitat fonamental de la cultura de la Comunitat Valenciana. Els actes de celebració del 50 aniversari de la FSMCV compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través del Institut Valencià de Cultura i Presidència, de les tres Diputacions provincials i els Ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com de Bankia i altres patrocinadors privats.

FONT: Informació FSMCV (pàgina web). Fotos: Banda juvenil de Gata.

0 comentarios