Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS COSTUMS I LA TRADICIÓ MOSTREN LA GASTRONOMIA DE PASQUA A GATA. PRÒXIM DIUMENGE DIA 8, X ANIVERSARI DEL BERENAR

ELS COSTUMS I LA TRADICIÓ MOSTREN LA GASTRONOMIA DE PASQUA A GATA. PRÒXIM DIUMENGE DIA 8, X ANIVERSARI DEL BERENAR

Cabasset i Mona a Gata

L’Ajuntament de Gata ha preparat una variada programació per als dies de Setmana Santa i Pasqua sota el títol de Cabasset i Mona. La tradició i els costums gaters van units de la mà de la gastronomia pasqüera. 

La zona comercial de la Plaça d’Espanya estpa ja acollint les activitats de Setmana Santa. Ahir, divendres 30 i hui dissabte 31 de març, pels matins, les mans experimentades de les artesanes han realitzat una demostració del treball amb llata, patrimoni immaterial del municipi, així com també d’encordat de cadires. A més de les demostracions, veïns i visitants que s’han apropat amb molta curiositat han participat en els tallers i han comprovat personalment com es treballen.

Un altre del punts forts d’aquestes festes a Gata són els productes gastronòmics com els dolços tradicionals com la mona i pa socarrat i l’embotit com la salsitxeta de pasqua. Divendres i dissabte tots aquells que s’han acostat fins a la Tourist Info han pogut gaudir d’una mostra de productes típics de Gata: les mones, l’embotit tradicional, ... així com els cabassos que poden trobar a les tendes tradicionals del municipi. L’Oficina de Turisme ha estat oberta al públic ahir divendres 30 i hui dissabte 31, de 10:30 a 13:30 hores.

Pel que fa als dies de Pasqua, es pretén recuperar la tradició del tercer dia de pasqua i al mateix temps gaudir d’un espai privilegiat com és el parc de la Font del Riu. Així, dimarts 3 d’abril, per la vesprada, hi haurà tallers i jocs tradicionals per a la infància de la mà de Ment i Vida a les veles del riu.

El Berenaret de Pasqua compleix 10 anys

A més a més, Diumenge 8 d’abril, al carrer La Pau, se celebrarà el ja tradicional Berenaret de Pasqua que amb aquesta edició compleix 10 anys.

A partir de les 11:30 hores començarà la cercavila del grup de danses La Llata i la colla El  Montgó pels carrers del poble. Enguany , com a novetat, a les 12:30h hi haurà una actuació de la mà de Els Jóvens que presenten el seu primer disc.

A les 14 hores serà el dinar popular amb el berenaret de pasqua, plat típic gater, cuinat per la penya Els Willies. En acabar, començaran els concerts de Pep Gimeno, El Butifarra, i Senior i Cor Brutal, celebrant els 10 anys de trajectòria.

FONTS: Informació, premsa, Ajuntament de Gata.



0 comentarios