Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TOTA LA PREMSA PARLA DEL PRÒXIM CANVI DEL SISTEMA D’ELECCIÓ DE REPRESENTANTS DE LES FESTES MAJORS A GATA. MOCIÓ DEL PLENARI

TOTA LA PREMSA PARLA DEL PRÒXIM CANVI DEL SISTEMA D’ELECCIÓ DE REPRESENTANTS DE LES FESTES MAJORS A GATA. MOCIÓ DEL PLENARI

Després de l’aprovació del plenari municipal, per unanimitat dels quatre grups polítics dels canvis en l’elecció dels representants de la Festa, els diaris que parlen temes de la comarca ja han publicat o publicaven ahir la notícia. També s’ha expresat i pronunciat per mig de les xarxes socials la Comissió de Festes 2018 al respecte. També pose textualment la Moció.

Jutgen vostés els titulars i la narració dels mateixos:

- Diari digital MARINA PLAZA. Titula: "No más “mujeres-objeto”: Gata incluye a los hombres como aspirantes al reinado de las fiestas". Subtítula: "Los cuatro partidos de la corporación (Compromís, PSPV-PSOE, JuGa y PP) aprobaron en pleno modificar el sistema de elección de los representantes, incluyendo a ambos sexos". LLEGIU.

- Diaris INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV. Titula: "Gata de Gorgos elimina la figura de la Reina de las Fiestas por «cosificar» a la mujer". Subtitula: "La máxima representación a partir de este año la ejercerá una pareja que reflejará la diversidad de género y sexual". LLEGIU. * Aquest diari té un error en la fotografia que il·lustra el reportatge *.

- Diari LAS PROVINCIAS. Titula: "Gata avala a los quintos para eliminar la figura de la reina de las fiestas". Subtitula: "Los jóvenes defienden haya un representante que pueda ser hombre o una mujer y barajan hacerlo por sorteo o elección interna". LLEGIU.

- També inclús el diario.es (Comunitat Valenciana) ha publicat: "Gata de Gorgos contra el sexismo: la localidad alicantina podrá tener ‘rey’ de les fiestas". Subttitula: "Los cuatro partidos de la corporación (Compromís, PSPV-PSOE, JuGa y PP) aprobaron en pleno modificar el sistema de elección de los representantes, incluyendo a ambos sexos". 

Com ja he dit més amunt, la Comissió de Festes patronals 2018 també s’ha pronunciat al respecte, desmarcant-se del que s’ha publicat. Diu la Comissió textualment:

"La Marina Plaza del diari Marina Alta, hui ha publicat una noticia en la qual vincula a la comissió 2018 en el canvi de la coronació de la regina de festes. Nosaltres fins el dia d’avui no tenim cap notificació de l’Ajuntament ni en tingut cap de reunió amb el concejal de festes per a tractat este tema, per tant ens desvinculem d’aquesta noticia." COMISSIO 2018.

MOCIÓ COMPLETA (ple ordinari 27-3-2018)

Finalment, vos pose textualment la 

"MOCIÓ PER UNES FESTES PATRONALS IGUALITÀRIES"

MOTIVACIÓ: Sempre hi haurà un abans i un després del 8 de març del 2018. Les dones vàrem eixir al carrer de manera multitudinària per exigir la igualtat real en totsels àmbits, tant públics com privats. L’acció multitudinària acompanyada de l’impuls de polítiques públiques que promoguen l’apoderament de les dones és la forma en què podrem avançar i provocar un canvi real.

És obligació de les representants públics el ser la veu de totes les persones a qui representen, és per això que, amb la intenció d’arreplegar les inquietuds que ens han arribat per part de les generacions més joves del nostre poble que demanen canvis en el tractament de la dona en les festes locals; canvis inclusius que sumen als homes a la festa i que canvien la mirada que posem sobre la dona únicament com un objecte per a ser admirat.

Tampoc podem desaprofitar aquesta oportunitat de canvi per a incorporar a la festa, amb respecte i igualtat, la diversitat de gèneres i identitats sexuals que trobem en la societat. Volem portar la següent proposta consensuada al plenari per a la seua aprovació:

Primer.- Modificar el sistema d’elecció dels representants de les quintes infantils i majors de manera que es convertisca en un sistema inclusiu, igualitari que no discrimine a ningú, i respecte totes les identitats de gènere.

Segon.- Que aquest sistema siga consensuat entre els representants polítics i representants de la quinta i de la Comissió de Festes com a protagonistes de lafesta.

Tercer. Impulsar un procés per a trobar un màxim de consens entre laciutadania abans del pròxim plenari."

FONTS: diaris digital Marina Plaza (28-3), Información i Las Provincias (29-3), diario.es (CV), // Comissió de Festes 2018 // Ajuntament, moció ple. // Foto arxiu, acte 2017.

0 comentarios