Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

CANVIS IMPORTANTS A LES FESTES PATRONALS ?: EL PLENARI APROVA CANVIAR EL SISTEMA D’ELECCIÓ DELS REPRESENTANTS

CANVIS IMPORTANTS A LES FESTES PATRONALS ?: EL PLENARI APROVA CANVIAR EL SISTEMA D’ELECCIÓ DELS REPRESENTANTS

En la sessió ordinària d’ahir dimarts 27 de març del plenari municipal de Gata de Gorgos es va viure una fita històrica, que marcarà un abans i un després en la història festera del poble, sobre tot pel que fa al canvi del sistema d’elegir als màxims representants joves de la Festa. Es va presentar una moció conjunta de tots els grups municipals per unes festes patronals igualitàries.

En la moció s’argumentava que "després del 8 de març del 2018, en què les dones varem eixir al carrer de manera multitudinària per exigir la igualtat real en tots els àmbits, tant públics com privats". "És obligació de les representants públics -deien els responsables polítics en la moció- el ser la veu de totes les persones a qui representen, és per això que , amb la intenció d’arreplegar les inquietuds que ens han arribat per part de les generacions més joves del nostre poble que demanen canvis en el tractament de la dona en les festes locals; canvis inclusius que sumen als homes a la festa i que canvien la mirada que posem sobre la dona únicament com un objecte per a ser admirat".

Els quatre partits de la corporació van aprovar modificar el sistema d’elecció dels representants de les festes, incloent homes i dones (s’enten pel que fa a les quintes i els quintos de 18 anys), així com buscar un sistema consensuat entre els representants polítics, els quintos i la comissió de festes i buscar el consens amb la ciutadania.

Aixina s'expresa la nota de premsa emesa per l'ajuntament de l'acord. En els pròxims dies i esperant eixe "consens" sabrem més del tema i estarà més aclarit.

Ara de moment, amb aquesta decisió en la qual s’implica també tota la corporació, es dona un pas important, que es té que concretar en buscar entre tots els implicats en la Festa, com elegir als representants dels joves, els que portaran el pes de la veu jove a les festes.

A la fotografia, un detall de l’elecció de la regina i les dames d'honor 2017 (Festes Patronals Gata, juliol-agost).

FONT: Text: Premsa, Ajuntament de Gata / Foto: Cronista de Gata.


 

0 comentarios