Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FET HISTÒRIC A GATA. ARQUITECTURA FERROVIÀRIA. CANVI DEL PONT CENTENARI SOBRE LA N-332 (8 al 9 de març 2018)

FET HISTÒRIC A GATA. ARQUITECTURA FERROVIÀRIA. CANVI DEL PONT CENTENARI SOBRE LA N-332 (8 al 9 de març 2018)

PODEU MIRAR LES FOTOS DE LA NIT, QUE QUEDARAN JA PER AL RECORD HISTÒRIC, QUAN VAN CANVIAR EL PONT. PUNXEU ACÍ.

També podeu mirar altres fotos que hem vist al facebook i els vídeos que anava posant anit tal com anaven els preparatius per a posar el nou pont, dels quals vos deixe ací els enllaços: 

PRIMER VÍDEO

SEGON VÍDEO

El canvi va resultar tot un espectacle, molta expectació. Un exemple de col·locació i perfecció. Des de les 23 hores de la nit d’ahir dijous 8 de març fins les 4.30 de la matinada de hui divendres 9, la N-332 va permaneixer tallada a la entrada de Gata. Havia que sustituir-se el centenari pont de la via del tren construit en 1915 per el nou, que té una bandeja més ampla, baranes, i un pes superior. Un altre pas en el traçat del tren de FGV, TRAM línia 9, del tram Calp-Dénia.

De les 11 a les 12.30 hores, es va procedir als treballs d’acondicionament de la gran grua, al mig la carretera. La grua estava ubicada més cap al pont de la carretera sobre el riu, cara a l’entrada de Gata. De les 12.30 hores a les 2.30 hores, al llasrg de dues hores intenses es va llevar primer el vell pont i, tot seguit, es va col·locar el nou. Tots els operaris van fer una feina encomiable. Després es va retirar la grua i el vell pont va ser traslladat a la parcel·la municipal que hi ha darrere del centre metge, a l’espera de donar un ús adequat a aquesta plataforma ferroviària.

FONT: Fotos Cronista, V.V., JM.V., JL.F. // Vídeos: Cronista de Gata.

0 comentarios