Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RESSÓ DEL MISTERI DE REIS DE GATA, 50 ANIVERSARI, UN VÍDEO A YOUTUBE...i altres al facebook ( i II )

RESSÓ DEL MISTERI DE REIS DE GATA, 50 ANIVERSARI, UN VÍDEO A YOUTUBE...i altres al facebook ( i II )

(( PODEU PUNXAR ACÍ i mirar tot el vídeo gran (41:27 minuts ))

Enllaços a la resta de vídeos del facebook, amb els quals recopilem tota aquella vesprada-nit:

1.- La gran actuació del ballet de l’Escola Municipal. // Vídeo: Verónica Vives. PUNXEU ACÍ.

2.- Els Reis Mags ja estan al Palau d’hivern d’Herodes. Misteri de Reis. Gata. PUNXEU ACÍ.

3.- Ha començat ja el Misteri de Reis de Gata. PUNXEU ACÍ.

4.- La sibil.la Anea advertix a Herodes qui és el Rei, el gran Cabdill d’Israel. Misteri de Reis de Gata. PUNXEU ACÍ.

5.- Cor infantil de CODA al Portal. Betlem Vivent. Novetat. 50 aniversari. Misteri de Reis de Gata. PUNXEU ACÍ.

6.- Baixada de l’àngel. Final del segon acte. Betlem Vivent. Misteri de Reis de Gata. PUNXEU ACÍ.

7.- I l’última part. El repartiment de regals. Una mostra. Misteri de Reis de Gata. 5 de gener 2018, 50 aniversari. PUNXEU ACÍ.

Ara que tornem a la rutina diària, que han acabat les festes, ens queda la màgia de fa unes nits. Ressona encara el MISTERI DE REIS DE GATA en el seu 50 aniversari. I, com parlarien al gener de 1968 de l’estrena del text de Antonio Salvá Roselló, d’aquell Auto que ell va escriure, també els gaters de 2018, 50 anys després, seguim parlant de com va resultar tot l’espectacle.

Si encara no heu tingut l’oportunitat de veure fotos i vídeos sobre les parts del Misteri, ara és l’ocasió. Podeu veure a Youtube el resum amb 41:27 minuts de tota la representació, una mostra preciosa del que va ser eixa nit. La recopilació és de Paco Moncho. Es titula: "50é Aniversari Misteri de Reis, a Gata (1968-2018)" i podem llegir el que ell ha dit al peu del mateix: "El 5-1-2018 quedarà marcat en la història del poble com al 50é. Aniversari del Misteri de Reis (1968-2018). Alguns recordem com en 1968 es va prendre la decissió de celebrar amb una representació teatral, per part de protagonistes del poble, el Misteri de Reis. En este video podeu veure la representació del Misteri d’enguany, el del dia 5-1-2018. Recordar que esta representació popular està qualificada per la Generalitat Valenciana com d’interés turístic provincial. I només afegir, que any darrere any, l’acte ix millor cada vegada, els actors es superen, la posta en escena, també. Es nota la mà de Antonio Monfort, alma màter de este insigne event."

Teniu altres menuts vídeos de menys qualitat, però significatius dels moments que s’estaven vivint, que jo mateix vaig anar publicant quasi en directe per a tots els gaters i aficionats a aquesta representació que no van poder estar a l’acte, eixe dia. Si mirem la gent que es va afegir als vídeos i que comencen a revisar i repassar el vídeo gran, ens adonarem que paga la pena enregistrar-ho tot per a les futures generacions.

FONTS: vídeo Paco Moncho (youtube), vídeos Cronista de Gata als moments (facebook). Fotos: Captures de pantalla.

0 comentarios