Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TOT PREPARAT PER A LA NIT MÀGICA, EL MISTERI DE REIS A GATA (50 anys d’il·lusió)

Hui és el gran dia. Els xiquets/xiquetes de Gata i els seus majors es disposen a viure el gran aconteixement, el MISTERI DE REIS, amb la gran sort de celebrar-se el 50 aniversari d’aquelles primeres estrofes, versos en castellà, que amb una màquina d’escriure va composar l’autor del text Antonio Salvá Roselló, i que després va passar al valencià en 1992 i ampliar al Senat i poblat de Judea, per a tornar-se a quedar en sols el principal acte, el de la visita dels Reis al Palau d’hivern d’Herodes.

Anit, assistien als últims preparatius i coneixem les novetats que presentarà els actes del 50 aniversari. Tot està ja preparat. El ballet de l’escola Municipal li donarà una gran vistositat a l’acte i a la Cova, el Betlem Vivent tindrà dos novetats, una d’elles serà el cor de xiquets/xiquetes que faran d’angelets i cantaren nadales i tocaran violins. L’altra segueix siguent una incognita.

El tercer acte d’aquest teatre itinerant és el que deixarà als Reis Mags i als seus visirs sols davant els paquets i regals, joguets i sorpreses, per a distribuir-los per tot el poble, casa per casa, com sempre s’ha fet a Gata.

Mentre, ahir per la vesprada, els Visirs reials anunciaven la visita hui en una hora i un piquet, a les 18.30 hores al palau, instal·lat a l’efecte a l’Avinguda de la Pau. A continuació aniran al Portal de Betlem a adorar al Jesuset i finalment es farà el repartiment de joguets, regals i paquets.

 

0 comentarios