Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PERE VICALET TANCA A GANDIA ELS CONCERTS 2017 DE LA BANDA FEDERAL JUVENIL DE LA C.V. Ara s’incorpora a la banda de Gata com a director. Fa 20 anys va entrar com a un xiquet músic. Hui és compositor i director

PERE VICALET TANCA A GANDIA ELS CONCERTS 2017 DE LA BANDA FEDERAL JUVENIL DE LA C.V. Ara s’incorpora a la banda de Gata com a director. Fa 20 anys va entrar com a un xiquet músic. Hui és compositor i director

Pere Vicalet ha dirigit al llarg de l’any 2017 la banda juvenil de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Diumenge pel matí va tancar el cicle amb un espectacular concert a Gandía, donant, una vegada més, tot un recital.

Al Teatro Serrano de Gandía, la Joven Banda Sinfónica (JBS) e la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV) va oferir un concert emmarcat dins del programa “Música a la Llum”. A més, es va aprofitar aquest encontre a Gandia per a fer la gravació del que serà el segon CD de la campanya.

En el concert es va oferir en la primera part peces recuperades en aquesta campanya que va finalitzar diumenge. El concert va comptar, a més, amb la participació solista a la segona part del quartet Barcelona Clarinet Players , Joan Miquel Blanch (dolçaina) i Óscar Oliver (piano).

Pere Vicalet ha dirigit la JBS l’any 2017. Aquesta formació musical està composta per més de 110 músics de entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que són escollits de entre més de 300 canditats.

Un any a la Banda Federal

Resumia al facebook Pere Vicalet el seu any a la Banda Juvenil Federal. Faig un extracte:

"Gràcies, gràcies i més gràcies. Ahir va acabar la temporada amb la Banda Federal. Només tinc paraules de gratitud, des de el primer dia fins a ahir. Gràcies a Bankia i a IVC Música per apostar per fer investigar en els arxius i treure el nostre patrimoni i "Música a la llum". Gràcies a Bertram Kornacher per la teua sabiduria i enginy a l’hora de gravar. Gràcies a l’equip de treball del Teatro Serrano Gandia... Ha estat un any ple de riscos, i és que pense que qui no arrisca no guanya. Hem pogut treballar diferents tipus de músiques i de variats repertoris autòctons. També hem gaudit treballant i construint les obres... Em senc molt afortunat d’haver pogut tindre aquesta experiència junt a un grup de gent que s’ha deixat la pell en cada nota, en cada assaig i que a poc a poc ha anat trobant i buscant eixe so col·lectiu malgrat no coneixer’s entre ells alguns. Increible treball dels músics. M’han fet arpendre que no tot és treball, sino també emoció. Fàcil d’entendre però difícil d’aplicar... Moltes gràcies. També gràcies a FSMCV per haver confiat en el meu treball com a director malgrat no coneixer-nos. Era necessari acabar l’any amb el pasdoble "Algo muy diferente" de M. Carrascosa i és que ha estat un any un tant diferent. Moltes gràcies i espere tornar a tindre l’ocasió de veure a tots els músics. A triomfar!..."

Etapa de direcció a Gata

 A partir d’ara s’incorpora de ple a la banda de Gata de Gorgos, de la qual passa a ser director. La vàlua i l’experiència es faran notar i més a la banda que el va veure nàxier com a músic fa just ara 20 anys. Aquell xiquet músic, Pedro Vicente, s’ha convertit amb tot un compositor i director, Pere Vicalet -com es fa conéixer artísticament-.

FONT: Pàgina web de la FSMCV. Foto, pàgina de Pere Vicalet.

0 comentarios