Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA, NOTICIA POLÍTICA IMPORTANT: JUGA (2 EDILS) DEIXA EL GOVERN, QUE QUEDA SOLS AMB ELS 4 DE COMPROMÍS

GATA, NOTICIA POLÍTICA IMPORTANT: JUGA (2 EDILS) DEIXA EL GOVERN, QUE QUEDA SOLS AMB ELS 4 DE COMPROMÍS

La notícia apareixia als mitjans de comunicació comarcals a partir de les 17 hores, hora en que els regidors de JuGa (Junts per Gata, Podem) feien el comunicat. Des de hui deixen les regidories i ja no formaran part de l’equip de govern municipal de Gata, que compartien amb els 4 regidors de Compromís. El motiu el resumien amb una frase: "diferències en el si del govern municipal". La decisió estava presa des del dijous dia 28 de setembre, quan es va decidir a l’assemblea del partit.

Es fa, amb aquest, el segon trencament del govern a tres que va nèixer després de les eleccions de juny de 2015, quan s’unien Compromís Gata (4 edils), JuGa (2 edils) i PSOE (2 edils) front a l’oposició, el Partit Popular (5 edils). A principis de desembre de 2015 es feia la primera ruptura i els dos regidors del PSOE, aleshores Vicent Font i María Elena Rodríguez passaven a l’oposició trencant el pacte d’esquerres dels tres partits. Hui, segon dia d’octubre de 2017, passat ja l’equador de la legislatura -juny del 2017- s’ha sabut la segona ruptura, Jaume Monfort i Pepa Signes, passen a l’oposició. Hui mateix han lliurat les seues delegaciones: Jaume Monfort era el responsable de les de Govern Obert i Desenvolupament Urbà Sostenible. Pepa Signes ho era de les de Desenvolupament Humà i Relacions amb les Persones Residents.

La premsa comarcal, de seguida, ha publicat als seus espais digitals la informació. La primera en fer-ho era el diari digital "La Marina Plaza" que titulava: "El pacte de progrés de Gata salta pels aires". Als subtítols: "Els regidors de JuGa renuncien a les seues delegacions i passen a l’oposició per “diferències en el si del govern municipal" "La crisi obri un escenari incert en la corporació municipal, ja que els quatre regidors de Compromís no podran governar una corporació de 13". Tota la notícia, llegiu-la PUNXANT ACÍ.

Els diaris "Información" d’Alacant i "Levante-EMV" de València, a les seues seccions comarcals de La Marina també publicaven la informació i titulaven: "Gata de Gorgos". "Los dos concejales de Podemos abandonan el gobierno de Gata y agravan la minoría de la alcaldesa". Al subtítol: "La munícipe de Compromís Magda Mengual se queda con tres ediles frente a los 9 de la oposición". Tota la notícia, PUNXANT ACÍ.

També el Canfali Marina Alta ja publicava hui la notícia també al digital: "Juga es retira del govern de Gata i deixa en solitari a Compromís". L’article PUNXANT ACÍ.

3-10: La informació que apareix al diari LAS PROVINCIAS al respecte: "JuGa deja el gobierno de Gata tras perder la confianza de la alcaldesa". Al subtítol: "Magda Mengual matiza que la marcha de los dos ediles se produce después de retirarle a Jaume Monfort las competencias en materia de Urbanismo". Per a llegir tot l'article PUNXEU ACÍ.

A la imatge (captura del vídeo de l’últim plenari del 26-9), els dos regidors de JuGa al mig dels quatre de Compromís.

FONTS: Informacions premsa digital 2-10-2017. // Captura vídeo últim plenari del 26 de setembre.

0 comentarios