Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DEMÀ DIA 22 COMENÇA LA TARDOR. A GATA DESTAQUEN LES FESTES DE SANT MIQUEL I LA FIRA DE COMERÇ GATA AL CARRER

DEMÀ DIA 22 COMENÇA LA TARDOR. A GATA DESTAQUEN LES FESTES DE SANT MIQUEL I LA FIRA DE COMERÇ GATA AL CARRER

Demà divendres 22 de setembre, a les 22 hores i 2 minuts, començarà oficialment una nova estació, l’equinoci de la tardor. Seguint càlculs de l’Observatori Astronòmic Nacional, la nova estació durarà 89 dies i 20 hores, acabant el 21 de desembre, dia en que entrarà l’hivern. La tardor es caracteritza perque eldia té la mateixa duració que la nit. Els dies seran cada vegada més curts. Però l’hora no canviarà fins l’últim diumenge d’octubre. Esta tardor 2017 toca fer-ho la nit del dissabte 28 al diumenge 29 d’octubre. A les 03.00 hores de la matinada seran les 02.00 hores. Dormirem una hora més. Amaneixerà i es pondrà el sol més prompte.

Quins seran els events més importants que tindrem a Gata aquesta estació?

Dos events festius i socials: per una part, les festetes de Sant Miquel, cap d’altar, del qual porta el nom la parròquia, que tindran lloc de dijous 28 de setembre a diumenge 1 d’octubre, i per l’altra l’esperada 12 edició de la fira del Comerç de Gata "Gata al Carrer", que serà els dies 7 i 8 d’octubre.

De les festes de Sant Miquel, dir que els actes religiosos de la parròquia s’iniciaran la vespra del dia festiu local, dijous 28 de setembre. A la Plaça de l’Església es farà el tradicional Sopar organitzat per Càritas Parroquial. Serà a les 21 hores i a les 22.30 hores actuaran les rondalles de Dénia, Calp, Orba i Gata, l’amfitriona. El dia 29, divendres, serà la festa, amb actes religiosos com la missa solemne a les 12 i la processó a les 20 hores, aproximadament, després de la missa de les 19 hores.

Les comissions 2017 i 2018 han preparat la resta d’actes festius, amb la II edició de "Sant Miquel Fest" a més d’actuacions musicals d’orquestres al carrer La Pau i carretons per als menuts. Més endavant vos detallaré tots els actes.

De la Fira Gata al Carrer 2017 dir que ja s’estan preparant totes les activitats que es faran eixe cap de setmana, dies 7 i 8 d’octubre. Cau bé al calendari, ja que dilluns 9 és festa, el 9 d’Octubre.

Encara demà divendres 22 serà l’últim dia de la Setmana de la Mobilitat, amb les actuacions escolars així com el debat per a millorar la carretera de Jesús Pobre.

FONT: composició, cartells anunciant les festes de Sant Miquel i la fira.

0 comentarios