Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COMENÇA LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT A GATA. Hui, divendres, el Park(ing)Day

COMENÇA LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT A GATA. Hui, divendres, el Park(ing)Day

L’Ajuntament de Gata se suma un any més a les iniciatives de la "Setmana Europea de la Mobilitat" i del "PARK(ing) Day" amb una sèrie d’activitats organitzades per la regidoria de Govern Obert i Desenvolupament Urbà sostenible.

S’obri la setmana hui divendres 15 de setembre amb la celebració del Park(ing) Day al que, per tercer any consecutiu, Gata s’adhereix. Es tracta d’un esdeveniment anual que suposa convertir una zona d’aparcament en un jardí públic o espai lúdic per un dia. Enguany, per motivar la participació dels comerços i particular s’han establert dos premis. Per una banda, l’Ajuntament donarà a la millor intervenció comercial una pàgina de publicitat en el llibre de festes 2018 amb menció al premi i, per l’altra, es premiarà amb una bicicleta a la millor realitzada per un particular.

També hui, a les 20 hores, davant de l’Ajuntament de Gata, es realitzarà la presentació de les estratègies del projecte Mou-te per Gata. En l’acte intervindran, entre altres, Jaume Monfort, regidor de Govern Obert, que parlarà de l’estat actual de la població i de la motivació per realitzar un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, així com membres de l’equip redactor de Crearqció que explicaran les línees estratègiques que es desenvoluparan i s’obrirà a debat.

Entre les activitats es realitzaran algunes dirigides al públic infantil i familiar. Està prevista, si el temp ho permet, la ruta en bicicleta per a demà dissabte 16 de setembre a partir de les 10 hores i una Gimcana on es proposarà un intercanvi de rols que es realitzarà dimecres 20 de setembre a les 18 hores en la Plaça Nova i que suposarà experimentar les dificultats que es troben per desplaçar-se les persones amb mobilitat reduïda. Entre tots els participants en la gimcana es sortejarà una bicicleta.

A més en l’àmbit escolar també es realitzarà una campanya de sensibilització del 18 al 22 de setembre. En les hores d’entrada i eixida a l’escola es tallarà el trànsit de vehicles per a fomentar l’accés a peu i en bici. També es faran xerrades entre els escolars a qui se’ls demanà la col·laboració durant aquesta setmana per vigilar, entre tots , els actes incívics que realitzen els conductors quan circulen pel municipi.

Les activitats es tancaran divendres 22 de setembre amb la presentació al públic de les propostes de millora de la Carretera de Jesús Pobre que es realitzarà a la terrassa del Centre Social a les 19 hores i que encetarà un procés participatiu.

FONT: Nota premsa, Ajuntament de Gata.

0 comentarios