Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA VIU EL PRIMER CAP DE SETMANA DE FESTES PATRONALS: festival, bous, carrosses,...

GATA VIU EL PRIMER CAP DE SETMANA DE FESTES PATRONALS: festival, bous, carrosses,...

Aquest cap de setmana, Gata ha viscut els primers dies de festa amb el festival, la inauguració del corro i les barraques i les carrosses.

Divendres, Maria Pedro Font i Elia Mulet Jorro van ser coronades com a regina major i infantil de les festes en l’acte de presentació que marcava l’inici oficial de les festes de Gata 2017.  Junt a Maria Pedro, es van proclamar les dames d’honor, Maria Ribes i Alba Fornés. A la regina infantil, l’acompanyaran  les dames Mar Monfort i Míriam Fornés.

Ahir diumenge, l’acte central del dia van ser les carrosses on La comissió 2015 va guanyar el primer premi de carrossa amb una disfressa d’alegria i Els Trolls de la quinta 2011 s’emportava el primer premi dels grups a peu .

Hui dilluns és el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra Montercarlo.

Les nostres tradicions centren la programació de dimarts amb jocs populars, danses, cervesa i sardines de matí i final del campionat de Truc, bous i correfoc a càrrec de Dimonis de Mislata.

El dia del xiquets se celebrarà dimecres 2 d’agost amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets a la plaça Nova. A les 19 hores hi haurà carretons

Dijous 3 d’agost serà el dia de les quintades, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues, ...

La Nit de rock es reserva per a la nit de divendres amb les actuacions de Diaspora, Skatuttipresto, Vadebó i Tremp.

També els majors tenen el seu dia, dissabte 5 d’agost, carregat d’actes com la partida de pilota al carrer la Bassa, l’ofrena de flors , la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata I el colofó el posarà  la tradicional Cordà a l’antic camp de futbol.

Els actes lúdics i festiu acabaran  diumenge 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2017

A la imatge, la regina major amb les seues dames 2017.

FONT: Ajuntament, informació i foto.

 

0 comentarios