Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA TAMBÉ RECLAMA...CAMPANYA 19J ALERTA FEMINISTA

GATA TAMBÉ RECLAMA...CAMPANYA 19J ALERTA FEMINISTA

Gata s’ha sumat hui dilluns a la campanya #19JAlertaFeminista per reclamar un pacte d’estat amb l’objectiu de lluitar contra la violència masclista i l’assignació de 120 milions d’euros en la partida destinada a aquesta. Els actes han començat a les 12h davant de l’Ajuntament de Gata amb la lectura d’un manifest per part de la regidora d’Igualtat, Pepa Signes, on han estat presents representants i treballadors municipals, col·lectius i associacions del poble així com alumnat i mestres de l’Escola de Gata.

També s’han representant en un acte simbòlic a totes i cadascuna de les dones assassinades durant l’any 2017 amb un parell de sabates per què totes les persones que vulguen puguen fer el seu particular homenatge dipositant flors, missatges, .. al llarg del dia. A les 19 hores, es llegiran textos de cançons reivindicatives en valencià de la mà del Club de Lectura. A partir de les 21 hores s’ha organitzat un sopar de cabasset que s’allargarà fins les 00 hores que es tancarà la jornada.

La regidora d’Igualtat ha explicat, a través del manifest els motius de les concentracions i actes reivindicatius organitzats per més de 150 ajuntaments. “Davant l’aprovació dels propers Pressupostos Generals de l’Estat per 2017, les organitzacions de dones han convocat una #AlertaFeminista per denunciar que aquests pressupostos reflecteixen un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre homes i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l’economia, la societat i sobretot, per a la vida de les dones.”

“I davant d’aquesta realitat, els pressupostos generals de l’Estat per al 2017 de pròxima aprovació, assignen una partida per a finançar la lluita contra la violència masclista de poc més de 31 milions d’euros, el que suposa un 0,00011% del total de Pressupost i un 10% menys que fa 7 anys.”“Per tot això, convençudes que ha passat el temps de les paraules i és l’hora dels fets, ens fem presents en aquest Ajuntament per:  exigir al Govern de l’Estat la consignació de 120 milions d’euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista.”

FONT: Nota premsa, Ajuntament de Gata.

0 comentarios