Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA...DE IMMOBLES IRREGULARS A LA MARINA ALTA. TAMBÉ DE GATA

La premsa comarcal publicava ahir dimarts 16 la conclusió de les estadístiques de la Direcció General del Cadastre, depenent del Ministeri d’Hisenda. En 16 localitats de la Marina Alta, diu el diari Informació "el Cadastre ha rastrejat cases, piscines i obres d’ampliació i rehabilitació il·legals, es a dir, que no s’havien donat d’alta ni tributaven IBI, aquest organisme ha trobat ni més ni menys que 16.046 immobles, la majoria urbans, que «no existien». En el llistat Gata apareix amb 850 immobles irregulars i és un dels primers municipis de la Marina Alta.

El diari INFORMACIÓN d’Alacant titula: "Hallan en sólo 16 pueblos de la Marina Alta más de 16.000 inmuebles ilegales" i al subtítol de l’article de Alfons Padilla: "Las construcciones sin declarar regularizadas ahora por el Catastro equivalen a un pueblo del tamaño de Pedreguer - Hay el doble de casas que vecinos censados". Si voleu llegir l’article complet PUNXEU ACÍ.

Per la seua part, el diari digital La Marina Plaça titula sobre el mateix tema: "Hisenda detecta 16.000 construccions il·legals a Dénia, Calp i altres 13 municipis de la comarca". Als subtítols: "Teulada és la població que des de 2013 més vivendes ha hagut de legalitzar, amb 4.175, seguida de la capital comarcal, Benitatxell, la vila del Penyal, Pedreguer i Gata" i "Les dades del Cadastre confirmen que hi ha moltes més vivendes que habitants". Podeu llegir l’article complet PUNXANT ACÍ.

El llistat abarca de 2013 a 2016. Teulada diu que té 4.175 vivendes. Seguix Dénia amb 3.060. Benitatxell en té 1.578. Calp, 1521. Pedreguer 1.094 i Gata 850.

Al Portal de la Direcció General del Cadastre figuren els resultats del procediment de regularització en municipis finalitzats. Gata té 12.440 Immobles, dels quals 5.522 són urbans i 6.918 rústics. S’han regularitzat 850, com s’ha dit, tots ells urbans. Un 17,69 % són noves construccions; un 35,14 %, ampliacions i rehabilitacions; un 43,41 % de reformes i canvis d’ús i un 3,76 % de piscines.

Com s’ha fet el procés de regularitzación cadastral?.

Té com a finalitat la incorporació al Cadastre Immobiliari dels béns immobles urbans i rústics amb construcció, així com de les alteracions de les seues característiques, en supostos d’incompliment de l’obligació de declarar de forma completa i correcta les circumstàncies determinants d’un alta o modificació cadastral. Aquest procediment s’ha desenvolupat des de l’any 2013 en tot el territori nacional, excepte el País Basc i Navarra. La iniciació del procediment, que es d’ofici, es comunica als interessats per a que puguen realitzar les al·legacions que estimen oportunes.

La regularització de la descripció dels béns immobles està sujecta a la taxa de regularització cadastral, amb la quantia de 60 euros per cada un dels immobles objecte de regularitzación. Aquesta taxa deu ser abonada per qui tinga la condició de sujecte pasiu del Impost sobre Béns Immobles en l’exercici en el qual s’haja iniciat el procediment de regularització cadastral. 

FONTS: diaris INFORMACIÓN, LA MARINA PLAÇA. (16-5-2017) // CADASTRE. Regularització Cadastral, Ministeri d’Hisenda.

 

0 comentarios