Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I ACTUANTS A LA I TROBADA DE DANSES, AGERMANANT CATALUNYA I GATA

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I ACTUANTS A LA I TROBADA DE DANSES, AGERMANANT CATALUNYA I GATA

(PODEU GAUDIR DEL PRIMER ÀLBUM (Mari Moncho Mulet, facebook), PUNXANT ACÍ)

TAMBÉ PODEU OBSERVAR LES FOTOS DE L’ÀLBUM DE BEATRIZ BÁEZ, PUNXANT ACÍ)

FINALMENT, FOTOS DEL CRONISTA DE GATA I MARI MONCHO DE LA CERCAVILA I UNA XICOTETA ACTUACIÓ DEL GRUP INVITAT I EL GRUP LA LLATA: PUNXEU ACÍ.

Un dia preciós, la Plaça Nova plena de gent, actuacions de dansaires catalans. El bar de la Comissió de Festes 2017 donant suport de barra. Cercavila amb la Colla de Xirimiters i Dolçainers gaters. La Rondalla Municipal i els amfitrions, el Grup de danses La Llata. Un gran encontre en la I TROBADA DE DANSES, que obri un camí d’intercanvi cultural molt interessant.

El grup invitat amb dansaires de totes les edats, era la Colla de Gitanes de Sant Eulàlia de Ronçana (poble de Barcelona). A les 11.30 hores han fet una cercavila pel poble i a les 12.30 hores l’actuació a la plaça. L’event cultural estava organitzat per l’Ajuntament de Gata amb col·laboració també de Gata Fan Club que ha posat música d’ambient.

Els espectadors, que omplien el quadrilàter del recinte de la Plaç Nova, han pogut gaudir dels balls, alguns de tall més modern altres típiques del Vallés, amb la Colla de Gitanes.

Les gitanes són una sèrie de balls tradicionals molt arrelats en algunes zones de Catalunya, que es ballen al so de les castanyoles i dels picarols cosits a les espardenyes, que s’acompayen amb peces musicals animades, normalment interpretades per una cobla. Entre d’altres, jotes, xotis, catxutxes, contradanses o els galops d’entrada i de sortida.

Actualment, les gitanes de Santa Eulàlia compten amb 5 colles i una seixantena de balladors.

FONTS: Fotos àlbum, portada i interior Mari Moncho, Beatriz Báez i Cronista de Gata.

0 comentarios