Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DIUMENGE RAMS A GATA. Processó, missa i foguerils. Dinar Popular a l'antic camp de futbol

DIUMENGE RAMS A GATA. Processó, missa i foguerils. Dinar Popular a l'antic camp de futbol

Diumenge Rams. Bon dia ha eixit. És dia de processó amb rams, palmes i rames d’olivera florida. Missa solemne amb l’Evangeli de la Passió de Jesús, cantada per la Coral Serrillàs i el Cor Infantil. Tradicional dia de "FOGUERILS" a Gata.

A les 11.30 hores, d’ací a poc, serà la bendició dels rams, palmes i rames d’olivera a la Plaça Nova. Després, pels carrers Constitució i Doctor Gómez Ferrer s’arribarà a la Plaça de l’Església. A la Missa solemne es farà la lectura de l’Evangeli de la Passió de Jesús.

A migdia i per la vesprada, Gata celebra des d’antic el costum dels FOGUERILS. Eixides al camp, a les casetes, al llocs tradicionals i típics. Des de fa uns anys és costum. Hui la COMISSIÓ DE FESTES 2017, juntament amb la regidoria de Festes, organitza el DINAR POPULAR DE DIUMENGE RAMS. A l’antic camp de futbol de Les Sorts, a les 14 hores.

Pel que fa al refranyer, és massa conegut el de hui:

DIUMENGE RAMS, QUI NO ESTRENA NO TÉ MANS. Estrena vosté o tu alguna cosa?. Això vol dir que arriba el temps de les mudes, de la primavera ja florida. Hi ha altre refranys, que té a veure amb els FOGUERILS que celebrem a Gata: "DIUMENGE RAMS, LA MONA ENTRE LES MANS". És dia de goig i d’alegria, que es tornarà seguint els passos de Jesús i recordant-lo en Setmana Santa en tristor i mort, per alcançar la Resurrecció.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Està mal puntuat. Volia dir el Dinar Popular, no els foguerils. Si et fixes (Anònim) diu dalt: "Gata celebra des d'antic..."

Anónimo -

Des de fa uns anys és costum?. Ha sigut costum des de sempre.