Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COMPTE ENRERE PER A LES FESTES PATRONALS 2016 DE GATA: seran del 28 de juliol al 6 d’agost

COMPTE ENRERE PER A LES FESTES PATRONALS 2016 DE GATA: seran del 28 de juliol al 6 d’agost

Nombroses "apuntaes": per a casals, barraques, cadafals (palcos), paelles, carrosses, engalanament de carrers

El compte enrere ha començat. Estem a tres setmanes justes de començar les festes patronals de Gata 2016, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Els comerços de Gata s’omplin de cartellets convocant a la gent. Les "apuntaes" tenen que fer vibrar a la gent. Les festes fan eixir a la gent al carrer.

Fa uns dies, la Regidoria de Festes convocava als que volien instal·lar cadafals o "palcos" com diem a Gata, per a donar-los a conéixer la legislació vigent al respecte dels mateixos al recinte del "corro" dels bous al carrer.

L’Ajuntament també ha publicat, com tots els anys, les condicions per als casals de penyes a les festes. S’hauran d’inscriure’s com a màxim el 20 de juliol a l’Ajuntament, perque hi ha també una normativa on es regulen les condicions i la tipologia de les seus festeres ubicades a la Comunitat Valenciana. Hi ha unes mesures de seguretat a complir. També es tipifiquen amb caràcter general conductes o actuacions al respecte. Finalment, sense perjudici de les actuacions que pogueren estar contemplades a l’Ordenança de Règim Interior i Govern de Gata de Gorgos, es contemplen les infraccions a la normativa de Contaminació Acústica i Llei d’Espectacles Públics de la Comunitat Valenciana, Llei 1/92 de Protecció de la Seguretat Ciutadana i resta de normativa aplicable.

Els cartells d’apuntar-se ja estan als comerços. Per a la desfilada de grups a peu i carrosses, acte que serà diumenge 31 de juliol per la vesprada. Per a la Nit de Paelles, que serà el dia 1 d’agost al recinte del Grup Escolar. La Comissió posarà taulers i cadires als que s’apunten.

FONTS: Ajuntament, Comissió de Festes 2016. Foto arxiu, Cronista de Gata.

0 comentarios