Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

UNA HISTÒRIA DE L'ÚLTIM LLIBRE DE ANTONI REIG (Històries de crims i criminals de la Marina Alta), OCORRE A GATA

UNA HISTÒRIA DE L'ÚLTIM LLIBRE DE ANTONI REIG (Històries de crims i criminals de la Marina Alta), OCORRE A GATA

Ahir es va presentar a Dénia el llibre guanyador del I Premi d’Investigació i Assaig "Antoni Lluís Carrió"

Gata té un capítol sobre la mort a corbella del guarda a mans d’un llaurador

La meua publicació a la secció del meu blog "Sabieu que...?" el 22 de novembre de 2012 sobre un crim ocorregut a la partida dels Amples de Gata, va ser l’excusa perfecta per a que l’escriptor i periodista de Dénia Antoni Reig recreara aquells moments, convertint-se en una història més del treball: "Històries de crims i criminals de la Marina Alta", que es va presentar ahir a Dénia.

El meu article titulava: "¿SABIEU...? que el 2 d’octubre de 1932 es va produir a Gata un succés molt dolent". Un llaurador va matar a un guàrdia municipal amb una corbella". Podem recordar aquell escrit meu PUNXANT ACÍ.

El treball de Antoni Reig molt ben documentat i explicat de crimens de quasi tots els llocs de la comarca de la Marina Alta va meréixer ser guardonat amb el premi de la primera edició del Premi d’Investigació i Assaig "Antoni Lluís Carrió" malauradament traspassat, que va convocar l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA).

Ahir dijous 28 d’abril es va presentar al Centre Social de Dénia, el llibre. Per raons de treball no vaig poder assistir al mateix, per això vos pose textualment l’escrit que ha penjat a la xarxa facebook l’IECMA: 

"Amb una assistència de més de 300 persones, tingué lloc al centre Social de Dénia, el dia 28 d’abril la presentació del llibre "Històries de crims i criminals de la Marina Alta" de l’autor Antoni Reig, guanyador de la 1ª edició del premi, convocat per l’IECMA i dotat amb 2.500 €.
En l’acte van intervindre la presidenta de la nostra entitat, Rosa Seser, l’escriptor Jovi Lozano i l’autor del llibre Antoni Reig, qui va fer un recorregut per les històries del llibre, de gran interés i magníficament exposades. També estigueren presents els artistes que il·lustren el llibre, un per cada una de les històries narrades: Vicent Poquet, Andrés Jaén, Nina Llorens, Santi Inocencio, Dani Sanchis, Abel Jiménez, Ángeles Pérez, Joan R. Castejón, Miguel Mairena, Julià Arazo, José Luís Saldaña, Andrea Landa, Marta Colomer, Ramon Pérez Carrió, i Javier Ruíz "Txin".
L’artista Josepa Gilabert és l’autora del gravat que va ser lliurat a l’autor del premi.
Una vetlada a recordar, on s’ajuntaren els representants més conspicus de la cultura comarcal, convocats per l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, que rebé un munt de felicitacions de tots els presents per les activitats que està portant a cap."

Quan tingam el llibre en les mans, tindre l’ocasió d’endinsar-nos més en aquest succés, que va saccejar Gata en temps de la Segona República.

A la fotografia, l’autor del llibre Antoni Reig rep un obsequi de la presidenta de l’IECMA Rosa Seser.

FONT: Foto i text IECMA.

0 comentarios