Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI DIA 4 D'ABRIL ÉS LA FESTA DE SANT VICENT FERRER. FELICITACIONS A TOTS ELS VICENTS I VICENTES

HUI DIA 4 D'ABRIL ÉS LA FESTA DE SANT VICENT FERRER. FELICITACIONS A TOTS ELS VICENTS I VICENTES
A TOTS ELS VICENTS I VICENTES, als que tenen el nom simple i compost, a tots els pobles que festejen al sant taumaturg valencià, en especial al poble veí de TEULADA, que celebra hui la FESTA MAJOR...a tots que passeu molt bon dia i recordeu que Sant Vicent predicava en valencià...en aquell temps, a principis del segle XV.
 

 

Des del blog del CRONISTA DE GATA moltes felicitats a tots els que hui celebreu el vostre sant, la vostra onomàstica, a tots els VICENT, VICENTA i els compostos. Als pobles que el teniu com a gran patró com a TEULADA, a BENIDOLEIG. Recordeu que el sant dominic estigué per aquestes terres de la Marina l'any 1410 i que predicà amb valencià i que digué sempre al començar els seus sermons: "BONA GENT..."

A Gata, el retaule de l'altar major el té com a patró valencià, hui es celebra a l'església com si fos festa major i tenim un carrer a les Alcolaies que porta el seu nom. Sant Vicent té un plafó ceràmic a eixe carrer.

 

Ah!! i que passeu un bon dia els que aneu a la festa a TEULADA i a tots els que aneu encara de Pasqua.

Mitja festa, diuen uns. Festa sencera, altres. L'església el commemora com a patró dels valencians. Hui día 4 d'abril, dia següent a l'octava de la Pasqua, és SANT VICENT FERRER. Va nèixer a València en 1350 i va morir a Vannes (França), on està soterrat, el 1419. La seua canonització va ser el 1455. Fou Vicent Ferrer religiós de l’Orde de Predicadors (Dominics). Prevere. Va recórrer incansablement ciutats i camins d’Occident, sol·licitant la pau i la unitat de l’Església. Va predicar a nombrosos pobles l’Evangeli de la penitència i la vinguda del Senyor. És patró de l’església valenciana i del veí poble de Teulada.

Per a més ampliació podeu llegir el meu article extens de Sant Vicent de l'any passat, el 13 d'abril de 2015 al blog: PUNXEU ACÍ.

0 comentarios