Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL GRUP ESPELEOLÒGIC GATENSE RECORDA...LA I MARATÓ DE MUNTANYA

EL GRUP ESPELEOLÒGIC GATENSE RECORDA...LA I MARATÓ DE MUNTANYA

L’edició d’enguany, XI Marató per Muntanya Marina Alta i II Cursa Tres Tossals, serà el dia 3 d’abril

El Grup Espeleològic Gatense ja prepara la Marató del dia 3 d’abril de 2016. Serà la XI edició de laratons per la Marina Alta i les seues valls. També serà la II amb la modalitat dels tres tossals. Ja està tancat el primer període d’inscripcions per a la XI Marató per Muntanya Marina Alta i II cursa Tres Tossals amb un gran nombre d’inscrits. Ara teniu fins el dia 14 de març per apuntar-se als següents preus: MARATÓ: 30€ federats; 35€ no federats; MITJA MARATÓ: 15€ federats; 20€ no federats. Teniu tota la informació sobre les curses a l’enllaç de MyChip: http://www.mychip.es/evento/448. Cal recordar que la Marató té un límit de 400 participants i la mitja marató també té un límit de 400 participants (entre corredors i caminants).

El G.E.G. ha aprofitat per fer història i recordar la Primera Marató que va eixir des de la Plaça del Bisbe Vilaplana a Alcalà de la Jovada, poble central de la Vall d’Alcalà. També recorde que vaig estar allí com a col·laborador de LAS PROVINCIAS, després de pegar-nos tots, corredors i observadors, una gran matinada. El GEG recorda aixina aquella carrera:

"Corria l’any 1999 quan alguns membres del Grup Espeleològic de Gata decideixen organitzar una cursa per muntanya. Encara que avui en dia els “trails” estan molt de moda, en aquells temps les carreres per muntanya eren tota una novetat.

Finalment, el dia 11 d’abril d’aquell any, es va donar l’eixida des de la Vall d’Alcalà de la I Marató de Muntanya Valls de Marina Alta. La carrera passava per la Vall d’Ebo, la Vall de Laguar, Murla, Alcanalí, Xaló, Llíber i la meta estava situada a Gata de Gorgos.

En aquella ocasió es va proclamar campió Miguel Muñoz Gómez amb un temps de 4h 31’, seguit d’Albert Meléndez Pérez (4h 44’) i Salvador Gomar Fayos (5h 44’). En categoria femenina la guanyadora fou Saskia Volger (7h 36’), seguida de Sonia Napolitano (8h 06’) i Mª José Sierra Escudero (8h 30’).

Un total de 73 valentes/ts van creuar la meta d’aquesta I Marató, la qual està considerada una de les primeres curses per muntanya que es van celebrar en tot el territori nacional."

Recorregut i track II cursa Tres Tossals

Però...l’actualitat mana i interessa el present 2016. Com serà el recorregut i "el track"?.

La cursa tindrà lloc el pròxim 3 d’abril de 2016 i es donarà l’eixida a les 9.00 del mati des de la Plaça Nova de Gata. Recorrerem els carrers Signes, Bisbe Cervera i Penyó, per entrar en la Parc de la Font del Riu i travessar el Riu Gorgos on estarà situada l’alçada mínima de la carrera (69 msnm). De seguida començarem a pujar la primera ascensió de la cursa, que serà el Serrillars pels Cocons de Granot i a mitja pujada tindrem el primer avituallament (líquid - km. 5) situat en la casa del Sobirà. Després afrontarem l’última rampa del Serrillars fins al punt geodèsic, que serà l’alçada màxima de la prova (415 msnm) i sense descans baixada cap al Corral de Borrell.

En el camí de la Font de la Mata estarà situat el segon avituallament (líquid+sòlid – km. 8,4). Tot seguit pujarem per segona volta al Serrillars, està volta ho farem per la senda de la Cava, que amb 220 metres de desnivell positiu en sols 1,1 km, possiblement siga la pujada més forta de la cursa. Una vegada dalt, baixada curta fins la Casa Canela i de seguida pujada també curta al Tossal del Moro (362 msnm). Des de dalt baixada empinada fins el barranc de Senija, que en el primer tram pot resultar un poc perillós, ja en el barranc de Senija estarà el tercer avituallament (líquid+sòlid – km. 12,4).

Seguidament pujarem al Tossal de Llecinta (374 msnm) que serà l’últim cim de la jornada. Després de planejar un poc per dalt del Tossal, començarem la baixada cap al Barranc de Senija, per un tram de senda molt empinat i que en està altura de la carrera les cames ja poden començar a fluixejar. Una vegada baix tindrem el quart avituallament (líquid+sòlid – km. 15,3) per agarrar forces i afrontar la part final de la prova. Este tram ja amb menys desnivell, ens portarà pel pont dels Gorgos, farem un tram per dins del riu, camí vell de la Font de la Mata i a les Mallaes estarà situat el quint avituallament (líquid+sòlid – km. 19,4).

Després sols ens queda una suau pujada fins al castellet de Minyana, baixada per la senda del tir de Colom, costera del Grup Escolar, carrer Dr. Gomez Ferrer i finalment entrarem a la Plaça Nova on estarà situada la META. El recorregut tindrà una distancia aproximada de 22 km. amb un desnivell positiu de 1133 metres.

Teniu més informació sobre la cursa a Mychip. Recordeu que les inscripcions estan limitades a 400 entre corredors i caminants.

Finalment, ens comenta un membre del GEG que faltaria el track per a completar l'informació i posa l'enllaç, que vos trasnmet: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11938225.

Gràcies.

A la imatge teniu el cartell d’aquella carrera que va marcar la història d’aquestes maratons.

1 comentario

Membre del GEG -

Faltaria el track per a completar l'informació

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11938225