Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU..? QUE DIJOUS SANT DEL 2016 SERÀ FESTIU A LA C.V. SUBSTITUINT 1 DE MAIG, DIUMENGE

Ho sabieu?. Fins a tres festivitats de 2016 cauen en diumenge, una d'elles l'1 de maig (festa del treball); el dia 9 d'octubre que al ser bisest i com enguany ha caigut divendres caurà en 2016 diumenge i el dia de nadal 25 de decembre.

Per això, està ja aprovat l'esborrany, a falta de ser aprovat pel Consell, el calendari laboral de la Comunitat Valenciana. És el que han decidit el Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva, format per representants de la Conselleria d'Economia, la patronal autonòmica Cierval i els sindicats UGT i CC.OO. 

Per tant, la Setmana Santa 2016 ací a la C.V. tindrà festiu el Dijous Sant, que l'any que ve serà el 26 de març, molt a prop de les Falles, i s'allargarà fins Dilluns de Pasqua. El segon dia de nadal, 26 de desembre, també serà festiu.

Són dotze dies en total entre les que marca l'Estat i l'autonomia, festes laborals retribuïdes i no recuperables. A eixes cal afegir altres dos de caràcter local determinades pels ajuntaments, fins arribar a les 14 jornades que marca la legislació estatal. A Gata de Gorgos, l'ajuntament a l'últim plenari va deixar aprovats els dos dies festius per a 2016, que seran el dia 6 d'agost, festivitat del Santíssim Crist del Calvari (que serà dissabte) i el 29 de setembre, festivitat de Sant Miquel Arcàngel, que coincidirà en dijous. 

0 comentarios