Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU...que? els republicans de 1927 de Gata van commemorar la I República de 1873

Ho publicava el diari republicà de València "El Pueblo..." el dia 15 de febrer de 1927. Feia referència a l’acte de commemoració per part dels republicans de Gata, del 54 aniversari de la proclamació de la Iª República a Espanya. La Primera RepúblicaEspanyola va ser el règim polític que hi va haver des de la seva proclamació per les Corts Generals, l’11 de febrer de 1873.

Es van reunir en "fraternal banquete" diu l’article. Es donava compte a la Junta Provincial de Alianza Republicana. La relació de gaters era la següent: Francisco Signes, José Pons Pedro, M. Monfort, Gabriel Mulet, Fernando Arabí (que el cronista posava com a cognom Arrebí), Miguel Pedrós, Francisco Monfort, Jaime Font Mulet, Vicente Signes, Francisco Soler, Francisco Feliu, José Ferrer i Luis García Signes (aquest últim era el metge conegut com Don Luis, pare de Rosita "Don Luis").  

FONT: diari "El Pueblo: diario republicano de Valencia" - Any XXXV. Nº 12.163 - 15 febrer 1927. Biblioteca Virtual de Prensa Histórica (BVPH). Ministerio de Cultura.

 

0 comentarios