Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

MILERS DE PERSONES VISITEN LA XI FIRA GATA AL CARRER, QUE JA ÉS UN REFERENT A LA COMARCA

MILERS DE PERSONES VISITEN LA XI FIRA GATA AL CARRER, QUE JA ÉS UN REFERENT A LA COMARCA

Els comerciants, protagonistes principals de la fira, fan un balanç molt positiu, donat que el nivell de ventes ha estat molt elevat aquest any

Milers de persones van assistir a la XI Fira Gata al Carrer, que va omplir els carrers del centre de Gata el passat cap de setmana. Entre dissabte i diumenge, els visitants van gaudir dels stands, tallers, degustacions i exhibicions que es succeïren sense descans, a ritme trepidant. Els comerciants, protagonistes principals de la fira, fan un balanç molt positiu, donat que el nivell de ventes ha estat molt elevat aquest any. Molts visitants s’han mostrat igual de satisfets, la programació ha sobrepassat les expectatives.

Fent un resum, dissabte matí a les 11 es va fer la inauguració oficial, en la que participaren el president de Comerç de Gata, Vicent Fornés; l’alcaldessa de Gata, Mayte Signes; els concejals de Comerç i de Cultura, Guillermo Cholbi i Juan Pedrós, respectivament; la directora general de Empreses Agroalimentàries, Marta Valsangiacomo, i el diputat provincial de Cultura, Juan Bautista Roselló, entre altres. La comitiva visità els estands de la fira comercial, del motor, de la solidaritat, zona infantil i va fer tot el recorregut d’activitats precedida pels pasacarrers de la colla amb dolçaines i tabalets. Eixe mateix matí cridava molt l’atenció el gran nombre de participants a la partida simultània d’escacs, entre altres coses, que es podia veure al carrer Constitució.

D’aquesta edició ressalta la capacitat que ha tingut la Fira d’atraure a visitants estrangers. Anglesos, alemanys, francesos, belgues, holandesos…residents i turistes, de totes les edats, s’acostaren a Gata en massa. Molts manifestaren l’agradable sorpresa que supusava conéixer Gata i la seua fira. Si a això, s’afegix que el cap de setmana fou un continuo traseg de visitants, malgrat el moment econòmic actual i de la gran quantitat d’activitats propostes per altres localitats de la comarca, es pot dir que la Fira Gata al Carrer s’ha consolidat en el 2014 como un referent de les fires.

En quant a les activitats, cal assenyalar l’èxit de la I Matinal Motera, que el diumenge pel matí va reunir a desenes de pilots i motocicletes al carrer La Pau. També ha destacat el novedós taller de Lindy Hop (ball actualment en boga), la xicoteta granja d’animals de raça, centre d’atenció de totes les mirades, l’encontre de labors, Art al Carrer, els tallers de restauració de mobles, el desfile de moda, les master class de cocteleria…En definitiva, totes les activitats han contat una resposta molt positiva.

L'únic mitjà de notícies que he vist publicar els resultats de la fira, a excepció del Canfali Marina Alta, que es podrà seguir dissabte en paper, és xabia al dia. Ací teniu l'enllaç: http://www.xabiaaldia.es/comarca/la_fira_gata_al_carrer_se_consolida_como_un_referente-10237.html.

FONT: Resum fet per Factoria d’Idees per a "Comerç de Gata". Foto publicada a xabiaaldia.com.

0 comentarios