Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RECORDANT...EL FINAL FESTER: LA FESTA MAJOR DE GATA, EL DIA DEL CRIST

RECORDANT...EL FINAL FESTER: LA FESTA MAJOR DE GATA, EL DIA DEL CRIST

(ÀLBUM DE FOTOGRAFIES DEL DIA DEL SANTÍSSIM CRIST)

Passacarrers, missa solemne, mascletà, vi d’honor, processó, castell, dia gran

Ahir, dia 6 d’agost de 2014, el poble de Gata va dir adéu a tretze dies de festes i ho va fer, com mana la tradició, amb el dia de la festa major, dedicat al Santíssim crist del Calvari. Des de primeres hores del dia es sentien els trons de la despertà de la Comissió 2014 i els sons del passacarrer de la banda Unió Musical. Després, missa solemne concelebrada per distints rectors: fills de Gata, entre els que es trobava Juan Pons, que presidia l’Eucaristia, rectors que han estat a la parròquia, el rector actual, l’arxiprest, rectors dels pobles veïns. A la missa hi van assistir, festerets, festers i autoritats.

Acabada la missa, els festers i autoritats i tot el poble, en general, es va desplatzar a l’antic camp de futbol de Les Sorts, per a seguir de prop la mascletà. Després, al Pavelló poliesportiu cobert, va tindre lloc el vi d’honor i lliurament de premis a concursos i competicions de festes.

Per la vesprada, des de les 20,40 a les 22,10 va tindre lloc la processó-romeria, des de l’església a l’ermita, acompanyant els gaters i forasters al Santíssim Crist del Calvari. Els quintos de fa 30 anys L’Atropell i els de fa dos anys, van pujar al Crist i ho van fer molt bé, posant tot l’empeny en què lluïra la seua tasca de portadors.

A la replaceta del Calvari es van cantar els goigs, els portadors li van pegar distintes voltes abans d’entrar cap a dins, i va retornar al seu lloc, al santuari del Tossalet, des d’on havia eixit el passat 25 de juliol, per a visitar -com deia ben acunyat la penya "L’Aspardenya" a l’esglèsia, al seu Palau d’Estiu.

Per a finalitzar les festes 2014, un fabulós i novedós castell de focs artificials, disparat des de l’antic camp de futbol "Les Sorts" va posar el punt i final a les festes.

Ara, des de ja, la comissió de festes 2015, que s’està formant, prepara les de l’any que ve sense pausa.

Aprofite per agrair a la Comissió de festes 2014 i a José Luis Fornés, que hagen pujat al facebook les fotos de les festeres a l’altar (Comissió) i l’última fotografia (JL Fornés), el remat de la festa.

FOTOS: Cronista de Gata / Comissió de festes 2014 / José Luis Fornés.

0 comentarios