Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUELLS PROGRAMES...AQUELLES FESTES!! -6- (la publicitat de l’any 1965, segona i última part)

AQUELLS PROGRAMES...AQUELLES FESTES!! -6- (la publicitat de l’any 1965, segona i última part)

Si recordeu, exposava ahir la primera part de les publicitats que portaven els programes de festes dels anys 60, i més concretament el de 1965. Tot això gràcies a la col·lecció que s’exposa a la Biblioteca Pública Municipal de Gata. Publicitat a l’ús i al temps dels anys 60. Estem, com no, a la minisèrie de “Aquells programes…aquelles festes!!.

El primer reclam després del programa d’actes de les festes de 1965 era el d’una altra fàbrica de mobles de vímet (mimbre), jonc (junco) i mèdula, estava a la carretera -on hui són pissos- i era la de JOSÉ MONFORT MONFORT. Quatre menudes publicitats eren la de CASA PEPITO (JOSÉ VIVES DIEGO); la de ANTONIO LEYDA COSTA -hui floristeria Leyda-, que deia tenia "disponibles 300 servicios completos, alquiler de bodas y comuniones", la de la pasteleria hui desapareguda del carrer José Antonio (hui carrer La Bassa) de ISABELITA VIVES PEDRÓS i el de la VIUDA DE BAUTISTA MULET, hui Ca la Datilera, de la Plaça Església.

De nou, altra delegació de Bernardo Espasa Mulet, la del seu agent de vendes. Després passaven a quatre comerços i indústries més: la de ANTONIO PEDRÓS FORNÉS, que treballava en "maquinaria y cerrajería" (Ca Antonio el Manyà) a la carretera d’Ondara; la indústria de J. JUSTO SIGNES FELIU, que era fàbrica "de sombreros de paja y palma" així com "capazos de palma"; la de CASA MASIANET (MATÍAS MONFORT PEDRO), i la de la tenda de teixits i confeccions de JULIÁN MONFORT FELIU de la Plaza 18 de julio. SALVADOR PONS GIL era el mecànic de Indústrias M.A.G., S.A. per a la zona.

Quatre propagandes més eixien al programa: SALVADOR TOMÁS GIL, Autoservicio, que el tenia al carrer José Antonio; el BAZAR MULET (Ca Teresa els Plats) que estava al carrer Calvo Sotelo i posava "Loza, Cristal, Batería de cocina, Plásticos, Bolsos y Carteras, señora"; la Funeraria, que estava a nom de VICENTE GINESTAR ESPASA i deia: "Tramitación de documentos para traslados" i la FERRETERÍA COLOMA, que estava al Carrer Nou.

Les quatre publicitats següents menudes eren: "NOSTRE BAR" (Pepe Borla); JAIME SOLER SIGNES (Hui Ca Jaime Mónica), que tractaven amb articles de palma i exportació de "cestería"; JAIME MONFORT PONS, que era el telèfon 2 i deia Fàbrica de farina, i MATÍAS Y JOSÉ SALVÁ S.R.C. No deixava d’anunciar-se el pirotècnic de moda a Gata, BORREDÁ de Rafelcofer.

De nou, quatre publicitats més: VICENTE MULET MULET "El pintor" (Vicente Xona); la CAFETERÍA CASABLANCA, el que deien Bar Feliu i tenia el telèfon 32; MIGUEL SIREROL SIGNES, que era fàbrica de "mosaicos" a la carretera, i el fotògraf SEBASTIÁN MESTRE PEDRÓS que feia inclús "servicio a domicilio" i tenia el seu estudi al carrer Teulada (Ca Alcoiana).

El telèfon 16 corresponia a FERNANDO SOLER (CASA FERNANDO). Val la pena parar a vore que deia el reclam publicitari: "Venta de motocicletas de las famosas marcas Ducatti, G.A.C., Torrot, Rieju y otras marcas. Reparación y venta de Televisores, Frigoríficos, Lavadoras y toda clase de aparatos electrodomésticos. Se dispone de instrumento para la comprobación y reajuste de aparatos de radio y televisión". Tenia la tenda-taller a la carretera. 

GREGORIO OLIVER treballava amb fàbrica de “mosaicos” i materials de construcció. A la Plaza 18 de Julio hi havia HELADOS LA JIJONENCA i JOSÉ MULET MULET “EL TRAMUSER” oferia “como siempre, el más rico Helado de LIMÓN”. Al carrer Calvo Sotelo ANTONIO PONS GIL tenia servici i venda de les marques Lambretta, Montesa i Derbi. VICENTE PONS DIEGO tenia la seua fàbrica d’artesania en articles de palla a la carretera de Xàbia. Era el telèfon 80. Els “aperitivos selectos” i el “buen café express” l’oferia a la Plaza 18 de Julio el BAR NOU.

La següent tanda de publicitats mostrava la tenda de VICENTE MUT ARTÉS, que era d’instal·lacions elèctriques al carrer Doctor Gómez Ferrer; la fàbrica de “sombreros” de JOSÉ MENGUAL MULET estava i està a l’Avinguda de la Pau. S’anucniava també l’ESTACIÓ DE SERVICI “GATA” que era la gasolineria i posava: “Carretera Almeria-Valencia, Km. 166, Hm. 6”. A l’Avinguda de la Pau trobavem, la hui ja desapareguda fabriqueta d’articles de palma i palla de ANTONIO PEDRÓS PEDRÓS.

A continuació venien dos antics comerços, que encara hui estan igual: VICENTE FONT (Ca Corder) oferia “apetitivos y tapas variadas” a la Plaça de l’Església, i la FARMACIA ELÍAS IVARS FERRER portava el típic símbol de la copa i la serpent.

Cinc publicitats restaven del llibret, quatre a una pàgina i una sencera a l’altra. A l’Avenida del Caudillo teníem el SUCESOR DE COSTA Y SOLER amb articles de palma. S’anunciava també sense més referències LA GOLETA. A la carretera CASA OLGA que oferia a la seua clientela “Paquetería y ultramarinos”. A la carretera també estava VICENTE PEDRÓS PEDRÓS (Parra) amb articles de palma.

Acabava el llistat de publicitats la “Fábrica de Sombreros y demás artículos de palma y paja” i “Cestería de mimbre” de FRANCISCO ZARAGOSÍ. Els telèfonos 34 i 51, per a posar telegrames: FRANZARA.

Amb aquest resum de publicitats dividit en dues parts, he pretés tornar la vista enrere per uns moments i gaudir d’aquelles tendes, d’aquell món comercial de 1965, fa 39 anys.

FONT: col·lecció de programes, programa de 1965.

0 comentarios