Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 1.493, la del dia 19/5-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 1.493, la del dia 19/5-

Seguisc reprenent la sèrie de fotografies antigues, amb la que corresponia publicar el passat dia 19 de maig, esperant que aquesta setmana s’actualitzen totes les fotografies, imatges o documents.

Estem davant una fotografia de les històriques, de les que fan poble d’abans. Era l’any 1937, guerra civil. Hem trobat a una revista que es deia "Mi revista" un article sobre la Federació Local de Sindicats únics. L’article es titula: "De Denia a Gata de Gorgos". Apareix aquesta fotografia, igual que les altres dues que vindran després. Al peu de la foto diu: "Casa del Pueblo de Gata de Gorgos y almacén de subsistencias". Sabeu on era?. Ho descobriu?. Era a l’església parroquial. Mireu la porta ampla. Direu...i el balcó?. L’església va tindre una balconada dalt de la porta en temps de la guerra. Un cartell anunciava que era la "Casal del Pueblo". A la porta, dones, una persona que pareix porte gorra més alta, parlant amb un altre home.

A l’article, parla que a Gata hi ha industrials com els senyors fills de Bautista Salvá, José Moncho i Casa Font. Aquests es dediquen a la palma. I seguix dient: "Además de la industria de la palm

Tota aquesta interessant informació i la fotografia estan extretes de la revista "Mi revista" de Barcelona i té data del 15-12-1937. Biblioteca Digital Hispánica, Biblioteca Nacional de España.

FONT: Foto i informació: BDH, BNE.

 

0 comentarios