Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL PLE APROVA LA REGULACIÓ DE LES TANQUES PUBLICITÀRIES DELS VIALS, ESPECIALMENT A LA CARRETERA DE XÀBIA, FINS EL·LIMINAR-LES DEFINITIVAMENT

EL PLE APROVA LA REGULACIÓ DE LES TANQUES PUBLICITÀRIES DELS VIALS, ESPECIALMENT A LA CARRETERA DE XÀBIA, FINS EL·LIMINAR-LES DEFINITIVAMENT

S’aprova sol·licitar al Pla d’Obres i Serveis de Diputació, l’obra de 440.000 euros per acondicionar la xarxa d’aigua potable dels carrers Duquessa d’Almodóvar, La Bassa i Doctor Gómez Ferrer

L’Ecoparc de Gata passarà des del dia 1 de juny a ser gestionat per Sòlgata

Aquests tres punts van ser els més importants del primer ple ordinari d’una nova etapa municipal, on s’estrenaven tant la nova alcaldessa María Teresa Signes Caselles com el regidor Jesús A. Palacios. El plenari va transcórrer molt tranquil i es van aprovar tots els punts, bé per uanimitat o bé amb l’abstenció de l’oposició (PSOE i Compromís).

El ple, per unanimidad, va aprovar la regularitzacií fins arribar a la el·liminació de les tanques publicitàries als vials públics. Davant de la proliferació de tanques publicitàries en el terme municipal de Gata, especialment en el paratge de la Rana, es va aprovar en el plenari d’anit l’inici d’un expedient per a regular la seua instal·lació.

El primer pas és un estudi de les existents per conèixer la seua legalitat i seguidament elaborar un reglament adaptant-se a la normativa estatal vigent. Es va acordar donar un temps inicial de 6 mesos per què els propietaris de les tanques, o dels terrenys en el seu cas, les retiraren si no són legals i passat este termini iniciar l’expedient de sancionament. També es va decidir evitar que se n’instal·len més a la zona de la carretera de Xàbia que ja està saturada. D’esta manera, es pretén evitar accidents de trànsit però també acabar amb la contaminació visual.

Al capítol de assumptes d’urgència, l’equip de govern (PP) va presentar al plenari la inclusió dins el Pla d’obres i Serveis de la Diputació Provincial  per a 2015 de l’obra de condicionament de la xarxa d’aigua potable. L’alcaldessa, Maite Signes, va explicar que es tracta de substituir els tubs de plom per a adaptar-se a la nova normativa europea. També va explicar que, encara que s’ha de fer en tot el municipi, s’iniciaria amb una primera fase ja que es tracta d’un obra de gran envergadura. La primera fase,  que té un pressupost de 440.000 euros, afectaria als carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Dr Gómez Ferrer. Tots els grups municipals van aprovar la proposta ja que la van qualificar com a una obra prioritària no sols per adaptar-se a la nova normativa sinó també per salut. El portaveu de Compromís, Maties Monfort, va afegir a la moció que es posara que aquesta intervenció serà la primera, per a què es canvie tota la xarxa, ja que és necessària.

Una important notícia, que es va donar a conèixer al capítol de Precs i preguntes, va ser donada pel representant a la Diputació de l’Ecoparc, el regidor Joan Vicente Vallés (Compromís), ja que va dir que des de l’1 de juny, l’Ecoparc passa a ser cedit a l’empresa municipal Sòlgata, i que s’abonarà el deute amb l’empresa que ho gestionava fins ara. Gestions del regidor d’Hisenda Guillermo Cholbi i l’alcaldessa MaiteSignes, van donar com a fruit que no es cobrarà l’interés del deute referit.

Al capítol de Central, es va aprovar, per unanimitat, donar suport a la proposta per rebaixar l’IVA als sectors professionals de la perruqueria i imatge personal ja que es considera un dels sectors que s’ha vist més afectat per la passada pujada de l’IVA i on s’han perdut molts llocs de treball.

A Urbanisme es van aprovar els punts sobre els preus de les finques de Gata Residencial afectades pel projecte d’obres, amb el vot a favor del PP i l’abstenció de l’oposició. Tamé s’aprovà, al capítol d’Hisenda, l’expedient Extrajudicial de Reconeixement de Crèdits, número 3/2014, que puja a uns 11.000 euros, de factures de l’any passat 2013 que han entrat al Consistori el 2014.

Finalment, al capítol de Personal es va portar endavant la proposta per a reclamar l’avançament de l’edat de jubilació dels membres dels cossos de la Policia Local i equiparar-les amb altres forces de l’Estat. Tots els regidors van votar a favor.

A la fotografia, un moment del plenari d’anit.

FONT: Ajuntament de Gata, Gabinet de Premsa.


0 comentarios