Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AHIR, EL CINÈFIL PACO MONCHO VA FER UNA XERRADA-COL·LOQUI SOBRE LA HISTÒRIA DELS CINEMES A GATA

AHIR, EL CINÈFIL PACO MONCHO VA FER UNA XERRADA-COL·LOQUI SOBRE LA HISTÒRIA DELS CINEMES A GATA

Sols va parlar del cinema La Paz, com a primera part

L’aficció pel cinema i els prospectes, per tot allò que envolta al cinema i més als nostres cinemes, li va portar a Paco Moncho a fer una xerrada-col·loqui ahir per la vesprada a la Penya Barcelonista. La introducció va estar a càrrer del president de la penya Salvador Mulet, el que vos escriu -com a Cronista de Gata- va fer la presentació i Paco Moncho va projectar un vídeo desglosant per dècades la història del cinema La Paz. Hora i mitja, en la que els assistents van conèixer totes les anècdotes, la història i els protagonistes més importants del cinema que fundà el Ti Quico Sella, passa pel Ti Passetes i acaba amb Juan "el del cine" com es deia al mestre que es va fer càrrec dels dos cinemes ja al final. El cinema La Paz, des de principis del segle XX tancà les portes el 25 de maig de 2003. Moncho va anar posant veu a la història en dècades, per mig d’un vídeo que va resultar molt interessant.

A l’acte assistiren l’alcaldessa Maite Signes, el regidor de Cultura Juan Pedrós, així com familiars dels que foren els protagonistes, com els germans Signes "Texanos", el fill de Felipe "el del cine", els Feliu, aficcionats i penyistes.

La "Història dels cinemes a Gata" sols va tractar del cinema la Paz, queden altres capítols per a parlar de les sis sales que tingué el poble de Gata, que seran objecte d’una segona part més endavant.

A la composició, diversos moments de la xerrada-col·loqui, així com algunes fotografies del vídeo.

0 comentarios