Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

MOR FERNANDO SOLER TORRES, L'ÚLTIM TESTIMONI DE LA SALVAGUARDA DEL PATRÓ DE GATA A LA GUERRA

MOR FERNANDO SOLER TORRES, L'ÚLTIM TESTIMONI DE LA SALVAGUARDA DEL PATRÓ DE GATA A LA GUERRA

El nonagenari, junt amb Pepito Vives, va rescatar la imatge del Santíssim Crist a la passada guerra civil 

Aquest matí a mort a Torrent, on estava a casa d’un dels seus fills, el nonagenari FERNANDO SOLER TORRES, també conegut al poble com "Fernando el bicicliste". Fernando era un gran devot al patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari. Sent escolanet va salvar de les flames, junt al seu amic Pepito Vives, la imatge menuda del Crist, a la passada contienda civil. La van amagar i després la van repartir entre algunes dones del Tossalet-Calvari i ells, fins que acabara la guerra civil de 1936-1939. Al llarg dels tres anys, li van seguir fent processó i pujant al calvari, amagat dins d’un cabàs baix d’un garbonet de llenya.

Ens deixa l’últim testimoni de la recuperació del Crist a la passada contienda civil. Pertanyia a la Junta del Santíssim Crist i en totes les novenes i actes se’l podia veure amb la seua cadira de rodes adaptada, que ell mateixa conduïa. Fa dos anys, Fernando va viure també molt emocionant tots els actes del 250 aniversario de l’arribada del Crist a Gata (1762-2012). A la passada ofrena de flors de la vespra del patró, 5 d’agost de 2013, va rebre molt emocionat un regal que no esperava, el quadre de l’oli representant l’efigie del Pare Mulet, qui va trobar al Crist i el portà a Gata.

Cal que tots els gaters li rendixquen l’últim homenatge. Demà diumenge, a les 11 del matí, els veïns acomiadarem a Fernando, acompanyant la família en aquest traspàs de un dels dos hòmens que salvaren el Crist. Descanse en pau i des del blog del CRONISTA DE GATA, el sentit pèsame als seus familiars i Junta del Crist.

A la imatge, Fernando amb el quadre als peus del seu volgut Santíssim Crist, a l’ofrena del passat 5 d’agost de 2013.

1 comentario

MIGUEL ANGEL -

La perduda de Fernando para gata, es notable,pero sempre quedara en el record que gracies a ell y Pepito ahui en dia tenim al nostre protector que es el Santisimo Crist,que de segur ara desde aon estiga estara sempre, vesgent al seu crist de mes prop.