Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA DE...el compromís d’alcaldes i regidors de la comarca contra els sondeigs petrolífers

LA PREMSA PARLA DE...el compromís d’alcaldes i regidors de la comarca contra els sondeigs petrolífers

L’alcaldessa de Gata, Maite Signes Caselles, estigué present a l’acte i signà també en contra

Tots els diaris coincidixen hui amb la notícia. La comarca està en contra dels sondeigs petrolífers davant les nostres costes. No sols ho han manifestat els veïns, sinó que la xarxa d’alcaldes se suma a tal despropòsit que ja està donant moltíssims problemes a Castelló.

Els diaris INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV ho publiquen. Titula: "Dénia. Alcaldes contra el Goliat del petróleo". Al subtítul: "Veinticuatro pueblos de la comarca firman en Dénia una declaración institucional que exige al Ministerio de Industria que «paralice de inmediato» las prospecciones de hidrocarburos". Ací teniu l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/04/17/alcaldes-goliat-petroleo/1492452.html.

Per la seua banda, LAS PROVINCIAS (la Marina) publicava: "La Marina. La comarca, contra los sondeios petrolíferos". Als resúmens: "La Xarxa d’Alcaldes solicita una reunión con el vicepresiente del Consell para trasladarle la preocupación de los ciudadanos ante esta amenaza". "Los alcaldes firman la declaración institucional para que se paralicen las prospecciones autorizadas". Ací està l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20140417/marina/comarca-contra-sondeos-petroliferos-20140417.html. Relacionat amb aquesta notícia també es publica un breu article, que titula: "El PSPV pide al PP que deje de ponerse la "doble careta". Ací està l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20140417/marina/pspv-pide-deje-ponerse-20140417.html.

El diari digital LA MARINA PLAZA titulava ahir: "El rechazo a los sondeos reúne en la misma foto a 24 alcaldes y ediles de cuatro fuerzas políticas distintas". Al subtítol: "Dirigentes de todos los partidos con representación firman en el muelle pesquero de Dénia una declaración contra las extracciones que remitirán a Císcar y a los ministerios de Medio Ambiente e Industria" i "El PSPV aplaude el espíritu de consenso, pero insta al PP a que «abandone la doble careta, firmando manifiestos en la Marina Alta y oponiéndose a las mociones contra las prospecciones en Valencia y Madrid»". Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/04/16/el-rechazo-a-los-sondeos-reune-en-la-misma-foto-a-24-alcaldes-y-ediles-de-cuatro-fuerzas-politicas-distintas/.

Finalment, trobem a la fulla web de l’AJUNTAMENT DE GATA, també relacionat amb el tema: GATA REBUTJA LES PROSPECCIONS PETROLÍFERES. I vos pose tot l’escrit: "L’alcaldessa de Gata, Maite Signes, va signar ,ahir, la declaració institucional per la qual tots els alcaldes de la Marina Alta han plasmat el seu rebuig davant les prospeccions petrolíferes en la costa mediterrània.
La Marina Alta, a través de la Xarxa d’Alcaldes, demana al Ministeri d’Indústria del Govern d’Espanya a la immediata paralització del projecte en considerar que els sondejos previstos són contraris a l’estructura productiva de la comarca, un risc cert per a sectors vitals de l’economia local com el turisme, la pesca i la gastronomia, a mes d’una alteració geològica de conseqüències imprevisibles ja que afectaran a ecosistemes marins d’alt valor i al nostre entorn mediambiental i social. Els alcaldes han traslladat el rotund rebuig social, empresarial i institucional a aquest projecte i la seua convicció que l’extracció d’hidrocarburs no comportarà ni més riquesa ni més ocupació a la comarca". Nota emesa a la pàgina de l’Ajuntament de Gata.

A la imatge (Ajuntament de Gata), l’alcaldessa de Gata signant el manifest.

FONT: diaris INFORMACIÓN, LAS PROVINCIAS i LA MARINA PLAZA digital, i Ajuntament de Gata de Gorgos.

 

0 comentarios