Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA parla...altra vegada del somni americà dels valencians de principi del segle XX

Ara és un reportatge que publica el diari Levante-EMV el que torna a parlar del mateix tema que van tractar altres diaris dies enrere, el somni americà dels valencians de principis del segle XX i en concret molts de la Marina Alta.

L’article és de Paco Cerdá i a l’antetítol es llig: "Emigrantes valencianos a Nueva York (1906-1920)". Al títol: "Del "poble" a la Quinta Avenida. Al subtítol: "Una investigación titánica de Info TV revela que 14.000 valencianos de 262 pueblos emigraron a Nueva York a inicios del siglo XX escapando de la pobreza". Torna a parlar de la dona de Gata, que sabem -com ja vos vaig avançar- que era la Tia Tonica Signes "la Sariera". Diu l’article: "Encontraron, por ejemplo, a una superviviente de aquella emigración. Es una mujer de Gata de Gorgos que hoy tiene 98 años y que marchó a Nueva York cuando tenía seis. «Recuerda muy poco, pero aún retiene en la memoria cómo separaban a hombre y mujeres a la llegada a Ellis Island y cómo los revisaban médicos de bata blanca», relata Juli Esteve". Esta parlant, de nou, d’ella.

Ací teniu l’enllaç per si voleu llegir-lo: http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2014/01/20/poble-quinta-avenida/1069658.html.

FONT: diari Levante 20-1-2014.  

 

0 comentarios