Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA DE...l'escalda de Jesús Pobre i subvenció per al Pou de Comes

LA PREMSA PARLA DE...l'escalda de Jesús Pobre i subvenció per al Pou de Comes

Els diaris INFORMACIÓN d’Alacant, LAS PROVINCIAS i LA MARINA PLAZA recalquen hui la notícia del poble veí de Jesús Pobre i que té relació amb Gata i que, inclús, haguera pogut ser notícia nostra, si hagueren estat més llestos els munícips actuals i anteriors. Em referisc a la "quasi" declaració de "l’escaldà" com a Bé Immaterial, però atenció: "l’escaldà de Jesús Pobre". Per això dic que podria ser ben bé "l’escaldà de Gata". Quan llegiu les tres notícies referides a l’escaldà voreu moltes similituds amb Gata, que confirmen el que deia abans. 

A la fi, felicitem JESÚS POBRE pels avanços obtesos en esta qüestió i endavant al poble veí i "quasi" germà.

Anem a la notícia:

- INFORMACIÓN d’Alacant publica: "L´Escaldà del raïm» de Jesús Pobre avanza hacia la declaración de BIC inmaterial". A la fotografia de l’article l’alcalde de Jesús Pobre i dos veïns amb la consellera de Cultura.

- LAS PROVINCIAS: "La Marina". "Jesús Pobre defienda ante la consellera la protección de "L’Escaldà del raïm". Enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20131224/marina/jesus-pobre-defiende-ante-20131224.html. Enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2013/12/24/lescalda-raim-jesus-pobre-avanza/1451989.html.

- LA MARINA PLAZA: "Los 300 años de tradición de l’Escaldà viajan a Valencia en busca de su reconocimiento como BIC". Al subtítol: "La consellera de Cultura, María José Catalá, traslada al alcalde, Javier Scotto, la voluntad de la Generalitat de proteger la técnica tradicional de elaboración de la “pansa” y sus arquitecturas y paisajes asociados". Ací està l’enllaç a la notícia: http://lamarinaplaza.com/2013/12/24/los-300-anos-de-tradicion-de-lescalda-viajan-a-valencia-en-busca-de-su-reconocimiento-como-bic/.

L’altra notícia la publica el diari LAS PROVINCIAS i fa referència al Pou de Comes de Gata: "Diputación subvenciona con 94.000 euros la mejora del pozo de Les Comes de Gata". Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20131224/marina/diputacion-subvenciona-euros-mejora-20131224.html.

FONTS: foto oficial i diaris: INFORMACIÓN, LAS PROVINCIAS i LA MARINA PLAZA, dia 23-12-2013.

0 comentarios