Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI DIA 22 ÉS SANTA CECÍLIA, PATRONA DE LA MÚSICA...i a Gata n'hi ha uns quants

HUI DIA 22 ÉS SANTA CECÍLIA, PATRONA DE LA MÚSICA...i a Gata n'hi ha uns quants

Les formacions musicals del poble ho celebren demà dissabte

És la patrona advocada dels músics, poetes i cecs

Demà es beneïrà la nova bandera de la banda Unió Musical ,estrenada dissabte passat 

Les formacions musicals del poble celebren demà dissabte dia 23 a la seua patrona, Santa Cecília. Per això, la missa solemne de les 19.30 hores a l’església parroquial estarà dedicada a la santa i a recordar també als músics que ho foren del poble i que ja no estan entre nosaltres. Cantarà la Coral Serrillàs -que també festeja a la patrona-. En el transcurs de l’eucaristia serà beneïda la nova bandera que ja lluïx des de dissabte passat la banda Unió Musical de Gata.

A la missa anterior, el Cor Infantil de la Parròquia també tindrà la seua parcel·la d’actuació a la missa. Cal ressenyar també que Gata té Banda juvenil, banda infantil, una xarangada recentment creada (Xarangata) a més de moltes altres formacions modernes de joves músics, que actuen en bars, pubs, festivals i concerts. De tots ells, santa Cecília, que es commemora hui divendres 22, és la seua patrona.  

 Cal dir que SANTA CECÍLIA va ser màrtir, verge i cega. Vixqué a Roma i va morir l’any 180 d.C. Fou una noble romana, convertida al cristianisme, martiritzada per la seua fe. Es patrona de la música, dels poetes i dels cecs.

FONT: Imatge de Santa Cecília obtesa a la pàgina d'Internet: http://sinalefa2.wordpress.com.

0 comentarios