Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA ESTAN PROP. ESTEM A TRES SETMANES DEL COMENÇAMENT DE LES FESTES MAJORS DE GATA

JA ESTAN PROP. ESTEM A TRES SETMANES DEL COMENÇAMENT DE LES FESTES MAJORS DE GATA

S’anuncien els concursos festers; el programa ja està als establiments comercials de Gata i comarca

Ja bull la caldera…diríem utilitzant un símil de l’escaldà. Si ens referim a les festes i a les patronals, ja sabeu de què parle. La Comissió de Festes 2013 ha posat ja en marxa la maquinària. Comença la inscripció dels concursos. Hi haurà concursos d’engalanament de carrers, concursos de carrosses i grups a peu (la cavalcada serà el diumenge dia 4), concurs de paelles (la Nit de Paelles serà .

El dia 20 de juliol serà el sopar previ al sorteig de les barraques i “palcos” dels bous, que enguany tenen un cost de 200 euros cada peça festera d’aquestes. El dia 20 –que li han posat el nom de Mig Any de Carnestoltes de Gata- es sabran els llocs, per sorteig, dels palcos al corro del Passeig d’Alacant i de les barraques a la Plaça Nova.

Si contem els dies previs, des del dia 18 i fins el 26 serà la NOVENA AL SANT CRIST a l’ermita. Dins d’eixos dies, el 19 serà el SOPAR SOLIDARI allí a l’ermita i el 20 serà la II NIT POÈTICA a la replaceta de l’ermita.El dia 26 de juliol, divendres, serà la baixada del patrón des de l’ermita a l’església.

El dia 27 serà l’acte de presentació, elecció i coronació de regines, dames i cort d’honor infantils i majors. Tot això envoltat amb l’espectacle “La vuelta al mundo en 80 minutos”.

Per al 28 es programa el correfocs. El dia 30 vindrà a Gata l’orquestra Montecarlo, serà la Nit de les Paelles. El dia 2 d’agost "Tres fan ball".

Dissabte 3 serà el Dia de les Quintades i la Nit de rock.

Diumenge 4 hi haurà carrosses. Com és tradicional, el dia 5 serà l’ofrena i la revetla i el dia 6 la festa major.

Seguiré anunciant més coses a mesura que vaja coneixent-les.

0 comentarios