Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU...? que esta nit hi ha un eclipsi de lluna

Reprenc aquesta sèrie que tantes dades va fer descobrir a tots els gaters i seguirà descobrint. Hui ens interessem per l’actualitat. Serà quasi impossible veure’l des de Gata, ni cap lloc de la comarca, donat el temporal que tenim damunt i l’espesor de la boira que tenim, però cal saber-ho. Aquesta nit toca presenciar el segon eclipsi de lluna més breu del segle XXI, però visible a simple vista des d’Espanya. L’eclipsi serà parcial i la màxima obscuritat ocorrerà a les 22.07 hores. Llàstima, perquè serà visible a simple vista!. Si no estiguera el temps així...Ara mateix s’està produint l’eclipsi.

A les 20:01:26 ha començat el primer contacte amb la penumbra. Això no ha estat perceptible, la Lluna estava sota l’horitzó. Ja començarà a ser visible el primer contacte amb la sombra a les 21:50:23. El màxim de l’eclipsi serà a les 22:07:21, visible. L’últim contacte amb la sombra serà a les 22:24:19 també visible i l’últim contacte amb la penumbra, a les 00:13:16 del dia següent, 26 de abril, que també serà visible. Per tant, sols durarà 34 minuts.

Serà parcial, una part de la Lluna travessarà la obscura sombra que projecta la Terra. La zona N de la Lluna serà coberta per la sombra de la Terra durant eixos 34 minuts, la resta de la superfície lunar lluirà com si no existira un eclipsi.

Ho sabieu?. LLàstima del temporal, hui precisament.

FONT:  ABC, ciència. Pàgina a internet: http://www.abc.es/ciencia/20130425/abci-consejos-para-eclipse-luna-201304241843.html.

0 comentarios